Procurorul general Ilie Botos a anuntat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca in atentia Departamentului National Anticoruptie se afla 22 de cauze privind fapte de coruptie savarsite de fosti si actuali senatori si deputati. Ilie Botos a precizat ca dosarele respective au ajuns la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in urma deciziei Curtii Constitutionale potrivit careia procurorii Parchetului National Anticoruptie nu aveau competenta sa le solutioneze.

Acum, odata cu reorganizarea PNA, cauzele de mare coruptie in care sunt implicati actuali sau fosti parlamentari vor fi preluate de anchetatorii de la Departamentul National Anticoruptie. Cu acest prilej, Ilie Botos a lansat si un mesaj "spectrului politic" de a lasa Justitia sa-si faca datoria. Potrivit procurorului general, asupra institutiei pe care o conduce se fac presiuni din partea unor persoane sau grupuri de interese care privesc cauze aflate in curs de solutionare.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.