Doi deputati PNL au depus ieri la Biroul Permanent al Camerei o propunere legislativa privind interzicerea organizatiilor, simbolurilor, doctrinelor si ideologiilor comuniste. In expunerea de motive, initiatorii proiectului - deputatii liberali Rares Manescu si Mihaita Calimente - sustin ca inexistenta unei reglementari in acest sens face posibil ca oricand nostalgici ai regimului care a oprimat tara vreme de mai bine de jumatate de veac sa poata utiliza in public sau sa infiinteze organizatii politice de natura comunista.

"Considerand raul provocat poporului roman de regimul comunist asemanator a ceea ce a insemnat Holocaustul pentru poporul evreu, dorim adoptarea acestui act normativ care ar putea elimina pentru totdeauna o pata neagra din istoria si constiinta poporului roman", se mai arata in expunerea de motive. Proiectul legislativ prevede pedepse severe pentru constituirea unei organizatii cu caracter comunist, aderarea sau sprijinirea unei astfel de organizatii, raspandirea, vanzarea sau confectionarea de simboluri comuniste.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.