Partidul Romania Mare a cerut ieri Biroului Permanent sanctionarea senatorilor care practica votul multiplu si sesizarea Parchetului in cazul abaterilor grave. Cererea partidului a fost initiata de Gheorghe Funar (foto), liderul grupului senatorial PRM, care a sustinut aplicarea Regulamentului Camerei. O metoda de a preveni astfel de fraude, in viziunea lui Funar, este ca liderii de grup sa predea cartelele de vot ale senatorilor absenti chestorilor. "Chestorii trebuie sa vegheze si sa intervina in cazul votului multiplu si sa anunte la microfon atunci cand vad ca se voteaza la mai multe aparate de catre aceeasi persoana", a declarat senatorul PRM.

Pornit impotriva colegilor din PNL, PD, PC si UDMR, Gheorghe Funar a afirmat ca este nevoie chiar de sesizarea Parchetului in cazul abaterilor foarte grave si repetate ale senatorilor care fraudeaza votul. Practicile prin care parlamentarii reusesc sa voteze de mai multe ori sunt cunoscute, dar au fost inca o data confirmate de Funar. Liderul grupului senatorial al PRM a amintit de metoda "mana lunga", pe care senatorii prezenti o folosesc pentru a vota in locul colegilor absenti, si metoda "mana scurta", prin care un senator voteaza la acelasi aparat cu mai multe cartele intr-un interval de timp foarte scurt, in jur de 10 secunde.

Incercand sa-si apere colegii, senatorul PRM nu a recunoscut ca toate formatiunile politice practica aceste metode si i-a acuzat doar pe parlamentarii PNL, PD, PC si UDMR. Chiar daca au scapat de acuzatiile privind votul multiplu, social-democratii au fost acuzati de joc dublu de Funar. Nemultumirea peremistului a aparut in momentul in care a fost supusa la vot propunerea ca un grup parlamentar sa fie alcatuit din minimum 11 senatori sau deputati, dupa caz, masura ce avea drept scop eliminarea UDMR, si pesedistii "s-au facut ca ploua".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.