Aritmetica, bat-o vina! Nici unul dintre liderii Aliantei nu a socotit corect ce pierdere inseamna trimiterea euro-observatorilor in Legislativul comunitar.

Abia ieri de dimineata liderii Aliantei PNL-PD au descoperit cu stupoare ca... din cauza plecarii celor 35 de alesi (15 senatori si 20 de deputati) coalitia de guvernamant nu mai are cvorum la Senat, iar la Camera Deputatilor majoritatea s-a subrezit si mai mult. "Se ajunge la imposibilitatea de a adopta legi organice", s-a plans purtatorul de cuvant Eugen Nicolaescu. In aceste conditii, aliatii intentioneaza sa ceara ca observatorii sa poata vota prin corespondenta. Senatul este practic blocat, Coalitia neavand decat 64 de voturi din cele 69 necesare pentru o lege organica, in timp ce opozitia PSD-PRM are 56 de membri, iar doi senatori sunt independenti.
La Camera Deputatilor, Coalitia mai are 142 de membri, iar opozitia - doar 133.

In aceste conditii, Puterea ar putea fi salvata, pentru asigurarea majoritatii absolute de 166 voturi necesare legilor organice, de cei 19 independenti si cei 17 reprezentanti ai minoritatilor. Revelatia s-a produs exact in ziua in care observatorii romani si-au facut debutul in Parlamentul European. Anterior, din cauza adoptarii anevoioase a regulamentelor celor doua Camere, liderii Aliantei au luat in calcul posibilitatea amanarii debutului in PE. Atunci cand la Palatul Victoria, in cursul intalnirii la care au participat inclusiv pesedistii, s-a luat decizia ca, totusi, cei 35 sa plece, nimeni n-a refacut pe hartie socoteala cvorumului din Parlament...


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.