Liderul PNL Calin Popescu-Tariceanu a fost ales, sambata, pentru a doua oara consecutiv, vicepresedinte al Partidului European Liberal-Democrat si Reformist (ELDR) la Congresul desfasurat intre 23 si 24 septembrie la Bratislava.

Tariceanu a fost ales vicepresedinte al ELDR in absenta, el intorcandu-se, cu o zi inaintea votului, in tara, pentru a merge in zonele afectate de inundatii.

Liderul PNL a fost primul din cei sase candidati la functia de vicepresedinte in ceea ce priveste preferintele participantilor la Congres. Ceilalti trei vicepresedinti alesi au fost Markus Loning din Germania, Katarina Gloncakova-Golev din Slovacia si Wilfried Derksen din Olanda. Presedinte al ELDR a fost aleasa Annemie Neyts, membru al Parlamentului European din partea Partidului Liberal Flamand din Belgia, care l-a devansat pe contracandidatul sau Jozias Van Aartsen (din partea Partidului Liberal Olandez).

In lipsa liderului PNL, ministrul pentru implementarea aquis-ului comunitar, Cristian David a citit mesajul adresat de Tariceanu participantilor la congres. Liderul PNL le-a promis delegatilor ELDR sa extinda si sa intareasca liberalismul in Europa Centrala si de Est si si-a exprimat convingerea ca interesul cel mai mare al Europei consta in continuarea procesului de extindere a Uniunii Europene.

"Cred ca liberalismul in Europa poate si trebuie sa devina mai puternic si mai competitiv in special in Centrul si Estul Europei, unde tinerele democratii au nevoie de o abordare liberala pentru a pune in practica reformele economice necesare dezvoltarii", a spus Tariceanu.

Potrivit acestuia, dat fiind faptul ca beneficiile Uniunii Europene sunt puse sub semnul intrebarii de mai multe voci sceptice din interiorul Uniunii, ELDR se confrunta cu o mare provocare, fiind un sustinator al acestei extinderi. "Procesul de largire a oferit ELDR oportunitatea unica de a-si spori contributia la politicile Uniunii Europene, iar Europa ar trebui sa incurajeze noile state membre pentru a realiza reforme democratice, a intari institutiile democratice si domnia legii", a mai spus liderul PNL.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.