Partidul Romania Mare (PRM) a fost somat sa evacueze vila de lux situata in centrul Capitalei pe care o ocupa ilegal. Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a primit astfel un ultimatum din partea noului proprietar al cladirii, care i-a solicitat anterior o intrevedere pentru reglementarea situatiei imobilului.

Actualul sediu central al PRM, care se afla pe strada Georges Clemenceau (fosta Gabriel Peri) nr. 8-10, valoreaza pe piata imobiliara minimum 1.600.000 euro. Cel putin, aceasta a fost suma pe care a platit-o noul proprietar, un cetatean roman, domiciliat in Germania.

Prin contractul de vanzare-cumparare incheiat la 28 iulie 2005, la notarul public Steluta Leontina Beanga, imobilul ultracentral, in suprafata de 1353 m.p. a fost vandut de proprietarii de drept unei anume Katerina Popescu, din Germania, contra sumei de 1.600.000 euro. Imobilul a fost dobandit in 1940, prin actul de vanzare-cumparare nr. 9078/ 15.03. 1940 de catre Zenobia Frank, Andreas Frank, Ernest Carol Frank, Emil Frank si Elsa Dorothea Sontag (nascuta Frank), fiecare dobandind o cincime din cladirea si terenul aferent. In 1944, imobilul a fost rechizitionat de sovietici, dupa care, prin Decretul de trista amintire nr. 92/1950 a fost nationalizat de comunisti.

Dupa ’89, mostenitorii familiei Frank au introdus, pe rolul instantelor din Romania actiuni paralele de revendicare. Litigiul dintre Sofia Frank si Dan Georg Eugen Frank s-a stins insa in cursul acestui an, in urma renuntarii partilor la orice cale de atac. Astfel, Dan Georg Eugen Frank si Sofia Frank - reprezentata de un anume Ion Deaconescu - au convenit asupra vanzarii imobilului catre Katerina Popescu.

Georges Clemenceau dupa ce a incheiat in conditii extrem de avantajoase Contractul de locatiune si prestari servicii nr. 135/ 11.02. 1998, incheiat cu Sucursala pentru Administrarea Imobilelor de Protocol si a Sediilor Autoritatilor Publice (SAIPSAP), contract care, conform declaratiilor notariale ale proprietarilor, nu a mai fost prelungit sau reinnoit. Astfel, la ora actuala, proprietarii declara ca partidul lui Vadim Tudor ocupa sediul fara sa detina vreun titlu in acest sens. Daca reprezentantii SAIPSAP nu au ascuns proprietarilor realitatea de fapt a imobilului, rezulta ca PRM foloseste in prezent un imobil fara drept pentru care nu plateste nici o chirie.

La inceputul acestei luni, noua proprietara a imobilului a adresat o scrisoare prin intermediul avocatilor ei, presedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, cu rugamintea: "va solicitam o intrevedere in maximum doua saptamani de la data prezentei, in scopul precizarii pozitiei noului proprietar fata de situatia dumneavoastra locativa actuala". Astfel, Vadim Tudor a fost invitat sa se prezinte la sediul biroului de avocatura "Popescu & Asociatii" pentru a negocia conditiile de evacuare a sediului. Liderul PRM a tratat insa cu dispret solicitarea de bun-simt a proprietarei, ba chiar a trecut la atacuri impotriva biroului de avocatura.

Asa se face ca in ultimul numar al oficiosului PRM - revista "Romania Mare", a aparut un titlu "incendiar": "Mafia caselor vrea sa arunce PRM in strada - Reproducem adresa pe care doua avocate lacome de bani i-au trimis-o senatorului Vadim, in numele unei pretinse proprietare, care ar fi cumparat cladirea sediului central al PRM de la familia de evrei din Germania". Pozitia transanta a PRM demonstreaza ca Vadim Tudor nu are de gand sa negocieze cu proprietarii. Avocatii acestora sustin insa ca evacuarea sediului lui Vadim Tudor nu este decat o chestiune de timp si ca odata parcurse etapele procedurale - inclusiv invitarea chiriasului la negocieri - cladirea poate fi preluata de proprietari.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.