Pentru prima oara in ultimii 15 ani, un presedinte al Romaniei a venit, ieri, la sediul Guvernului, intr-un moment in care primul-ministru lipsea.

La doar cateva ore dupa ce premierul Tariceanu a decolat spre Bratislava, pentru a participa la o reuniune anosta a liberalilor europeni, presedintele Traian Basescu s-a prezentat la Palatul Victoria pentru a conduce o sedinta ad-hoc a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. Vizita a fost cu atat mai surprinzatoare cu cat in cursul diminetii Tariceanu organizase o reuniune a acestui comitet la care s-a discutat despre efectele inundatiilor. Mai mult, Tariceanu s-a vazut la pranz, in calitate de lider al PNL, cu Traian Basescu, dar se pare ca presedintele Romaniei nu l-a prevenit ca intentioneaza sa viziteze Palatul Victoria.

Seful statului a aparut la sediul Executivului pe la cinci dupa-amiaza si a preluat conducerea Comitetului pentru Situatii de Urgenta, fara macar sa-si mai dea jos geaca de ploaie. La reuniune au participat in cea mai mare parte ministri ai Partidului Democrat. Presedintele Basescu a stat la sedinta vreo 45 de minute si a plecat in tromba, fara sa faca nici o declaratie. El a amanat consultarile cu partidele ce urmau sa aiba loc azi dimineata. Inca din aprilie, Basescu l-a criticat pe Tariceanu pentru faptul ca nu se ocupa corespunzator de inundatii. Seful statului a spus la o emisiune televizata ca, in locul lui Tariceanu, ar fi convocat in fiecare dimineata, la ora 7, Comitetul pentru Situatii de Urgenta. Cateva luni mai tarziu, disputa dintre cei doi, in legatura cu modul de gestionare a crizei inundatiilor, s-a mutat pe podul de la Maracineni. Vizita presedintele santierul, o zi sau doua mai tarziu aparea aici si primul-ministru. Pana la urma, competitia s-a terminat cu o victorie clara a lui Basescu, campion la vizite la Maracineni.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.