Un conflict mai vechi dintre fostul si actualul presedinte al PNL Brasov, respectiv senatorul Nicolae Vlad Popa si Aristotel Cancescu, ar putea sa duca la excluderea senatorului din randul liberalilor.

Dan Radu Rusanu a cerut excluderea din partid a senatorului Popa si retragerea statutului sau de observator la Parlamentul Europei.

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a reclamat conducerii centrale a partidului faptul ca Nicolae Vlad Popa il ataca in presa locala si ca, prin actiunile sale, aduce prejudicii imaginii partidului. Cancescu a solicitat chiar sanctionarea lui Popa. Printre aspectele sesizate se afla si afirmatiile parlamentarului, care s-a aratat nedumerit de faptul ca mai multe monumente istorice de pe raza municipiului Brasov se afla in administrarea Consiliului Judetean Brasov.

Disensiunile dintre actualul presedinte al PNL Brasov, Aristotel Cancescu, si senatorul N.V. Popa au tinut mai mult timp prima pagina a ziarelor locale, in luna iunie, cand cei doi au candidat la sefia filialei PNL.

In "reclamatia" adresata conducerii partidului, Aristotel Cancescu mai arata ca "in perioada premergatoare acestor alegeri, contracandidatul meu la presedintia PNL Brasov, senatorul Nicolae Vlad Popa, a dus o puternica campanie denigratoare la adresa mea, sustinand aparitia unor publicatii defaimatoare si aparitia mai multor articole calomnioase". El a adaugat ca a sperat ca, dupa alegeri, "senatorul sa inceteze cu sustinerea acestei campanii".

In aceste conditii, responsabilul pe zona Transilvania al PNL, Dan Radu Rusanu, a cerut excluderea din partid a lui Nicolae Vlad Popa si retragerea statutului sau de observator la Parlamentul Europei. "Este un atac nedrept la adresa mea, bazat pe interesele personale, nu politice, de partid. Nu am nici o intelegere, sunt un om loial partidului, iar cine sustine ca o colaborare buna cu aliatii din PD inseamna o incalcare a disciplinei de partid este el in eroare", a declarat N.V. Popa.

Propunerea vicepresedintelui PNL Dan Radu Rusanu are la baza un armistitiu semnat de Cancescu si Popa in luna iunie, cand cei doi si-au luat angajamentul, sub amenintarea excluderii din partid, ca nu se vor mai ataca reciproc in presa. De aceasta data, Dan Radu Rusanu se pare ca intentioneaza sa isi respecte protocolul semnat si a solicitat presedintelui Calin Popescu Tariceanu sa convoace de urgenta o sedinta a Biroului Permanent National care sa ia in discutie excluderea senatorului Nicolae Vlad Popa din partid.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.