REPREZENTANTA PERMANENTA A Romaniei pe langa Consiliul Europei se arata deosebit de grijulie cu cei 35 de euroobservatori romani ce vor participa la sedinta plenara din 26 septembrie, de la Strasbourg.

Contra unei sume de 3.000 de euro, parlamentarii nostri vor putea degusta din vinurile traditionale romanesti si vor servi mancaruri din diferite colturi ale Europei, ceva mai departe de tara. Pe 26 septembrie, la Strasbourg, euroobservatorii romani vor participa la un cocktail pe cheltuiala Senatului si a Camerei Deputatilor. Camera Superioara va contribui doar cu 1.000 de euro, in timp ce Camera Deputatilor va scoate din buzunar 2.000 de euro. Tot din acesti bani, Misiunea Permanenta a Romaniei la Strasbourg s-a gandit sa organizeze si un stand dedicat tarii noastre, ce va contine obiecte traditionale romanesti, materiale documentare despre Romania, brosuri si alte materiale promotionale.

Nici platourile cu preparate romanesti nu vor lipsi de la aceasta actiune, ce se va desfasura sub directa coordonare a ambasadorului Romaniei la Bruxelles, Gheorghe Magheru. Parlamentarii nostri nu vor fi lasati sa se rataceasca. Ei vor fi asteptati la aeroportul Frankfurt si luati de autocarele primariei. Daca insa vor sosi pe aeroportul din Strasbourg, vor trebui sa se descurce singuri. Pentru ca pe durata desfasurarii lucrarilor Parlamentului European euroobservatorii au dreptul la transport gratuit, senatorii si deputatii romani vor trebui sa aiba la ei si doua fotografii-tip pentru legitimatie. Alesii nostri sunt hotarati, cel putin in aparenta, sa munceasca la Strasbourg. Senatorii au cerut Biroului Permanent ca telefoanele Zapp pe care le au sa fie dotate si cu roaming in perioada cat vor fi plecati, evident cu decontare la casieria Senatului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.