Umanistii lui Dan Voiculescu s-au decis ieri, sa sustina in Parlament si in afara lui orice formula guvernamentala "capabila sa asigure continuitatea procesului de reforma", fara a conditiona acest gest de participarea la guvernare.

"Politica noastra constanta pe parcursul negocierilor electorale a fost aceea de a pune interesul national inaintea celui de partid si lipsa oricarei pretentii, cu exceptia respectarii propriei noastre identitati politice si doctrinare", a spus, intr-o conferinta de presa, deputatul PUR Bogdan Pascu.

Moralitatea politica, ca imoralitate

El a insistat asupra atasamentului PUR fata de "moralitatea politica", omitand insa ca umanistii sunt dispusi sa voteze un Guvern al Aliantei PNL-PD desi cu o zi in urma sprijinisera PSD in obtinerea postului de presedinte al Senatului si Camerei Deputatilor. "Este absolut moral si acest lucru, este o dovada de inalta moralitate politica. PUR a intrat pe listele PSD si era obligatia noastra morala sa sustinem un candidat comun la Parlament", a comentat Pascu. El a mai aratat ca PUR va monitoriza foarte atent obiectivele din programul de guvernare al echipei care urmeaza sa fie propusa dupa desemnarea primului-ministru. "Vom da increderea noastra pe baza acestor obiective pe care si le propune echipa guvernamentala si vom sprijini acest guvern in masura in care se tine de promisiunile facute", a mai spus el.

Senatorul PUR Silvia Ciornei a afirmat, la randul sau, ca partidul poarta in continuare discutii cu PSD si PNL-PD in vederea alcatuirii noului guvern. "Ceea ce dorim este sa vedem echipa guvernamentala care va fi propusa, cat si programul acesteia de guvernare. Speram ca, pana la sfarsitul anului, guvernul sa fie creionat si sa intre in functiune", a incheiat Ciornei. Ea a respins ideea alegerilor anticipate, mentionand ca acestea reprezinta varianta "cea mai proasta" pentru Romania.

"Daca de noi va depine evitarea alegerilor anticipate, probabil ca ne vom comporta in asa fel incat sa le evitam", a afirmat ea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.