Primul ministru Calin Popescu Tariceanu a hotarat formarea unui grup de lucru permanent care sa analizeze situatia din domeniul energiei, din care fac parte ministrul de stat Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor Sebastian Vladescu, ministrul Economiei Codrut Seres, seful Cancelariei premierului Aleodor Francu, presedintele ANRE Nicolae Opris, presedintele ANRGN Stefan Cosmeanu, presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale Gheorghe Buliga. Grupul este condus de premierul Tariceanu si se va intruni periodic.

Premierul considera ca "in acest moment prioritatea acestui grup trebuie sa fie identificarea unor solutii pentru a atenua efectele evolutiilor preturilor la produsele energetice asupra populatiei, cu respectarea angajamentelor internationale si a regulilor unei economii de piata". Prima intalnire a grupului de lucru a avut loc joi seara, la Palatul Victoria, cand discutiile s-au concentrat pe evolutia preturilor la petrol pe piata externa si pe piata interna. In urma acestei intruniri, ministrul Economiei, Codrut Seres a fost insarcinat sa faca impreuna cu reprezentantii Petrom o analiza a preturilor combustibililor vanduti de aceasta companie pe piata interna, avand in vedere ca Petrom beneficiaza si de petrol din resurse interne, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului. Seful Executivului a mai spus ca rezultatele acestei analize vor fi facute publice.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.