Domnul Adrian Nastase (PSD):
(...) In ceea ce priveste aspectele de procedura: urmeaza sa discutam daca aici este o chestiune pe care putem sa o vedem din punctul de vedere al Regulamentului, doar in ceea ce priveste voturile finale, verificarea cvorumului este necesara. Asa ca, sigur, dumneavoastra veti decide daca trimitem sau nu. Cine este pentru? Va rog sa numarati. Cererea de apel nominal nu poate fi acceptata la acest moment. (Rumoare si vociferari din partea dreapta, unde stau reprezentantii Coalitiei.) Va rog sa numarati. 94 de voturi pentru. Impotriva?

Domnul Nicolae Titus Gheorghioff (PNL): Nu, nu asa...

Domnul Adrian Nastase (PSD):
Aveti dreptate, domnule Gheorghioff, nu va enervati! Va rog sa mai numarati inca o data voturi pentru si voturi impotriva. Nici un fel de problema, stimati colegi, putem sa stam sa numaram pana la pranz! Va rog sa luati loc in banci. 107 voturi pentru. Impotriva? Va rog sa numarati. Luati loc in banci, ca sa se poata face numararea in mod corect.

Domnul Nicolae Titus Gheorghioff (PNL): Asta este bataie de joc.

Domnul Adrian Nastase (PSD):
96 de voturi impotriva. (Aplauze furtunoase din partea stanga a salii, unde "locuiesc" pesedistii.) Abtineri?
Domnul Gheorghe Albu (secretar aflat la prezidiu langa presedinte - PD): Va rog sa-mi dati voie! Aici sunt 84 de voturi numarate de mine. (Vociferari, fluieraturi, ropote din partea stanga.)

Domnul Adrian Nastase: Stimati colegi, as vrea ca lucrurile sa fie regulamentare - si de aceea as vrea sa existe siguranta, intr-adevar, a numarului de voturi. Din acest moment, insa, rog sa nu mai intre nimeni in sala sau sa iasa din sala, ca sa putem sa constatam. Altfel, sigur ca nu vom mai putea sa decidem. Domnule deputat Zgonea.

Domnul Valeriu Stefan Zgonea (PSD): Votul este vot. Poate fi contestat unde vor ei. A fost vot. Au fost doi secretari. (Huiduieli, vociferari, fluieraturi din partea dreapta.) (...) Si noi am pierdut de foarte multe ori la vot. Asta e viata! Mergem inainte. 107 voturi sunt pentru! Sunteti impotriva. O trimitem la comisie.

Domnul Adrian Nastase (PSD): Am o rugaminte: va rog sa luati loc cu totii in banci. Si rog, ca sa nu existe nici un fel de semn de intrebare, ii rog pe cei doi secretari sa verifice voturile pentru, in zona de stanga a salii. Deci, inca o data, va rog, chestorii, sa nu mai permiteti intrarea in sala! Toata lumea sa ia loc in sala si nu mai intra nimeni in sala din acest moment, in asa fel incat sa putem numara.

Domnul Cristian Radulescu (PD): Am cerut de 5 minute cuvantul si am asteptat linistit.

Domnul Adrian Nastase: Din acest moment numaram voturile pentru care au fost contestate. Va rog foarte mult, as vrea sa nu existe nici un fel de problema. Sa verificam voturile pentru care au fost contestate. Va rog sa luati loc in banci. (...) Ii rog pe cei doi secretari sa mai numere inca o data. Va rog sa ridicati mana cei care au fost pentru. Este o verificare a voturilor pentru. Numarati fara colegul care a intrat acum in sala. Treceti in banca, va rog. Aveti un secretar si am rugat sa verifice. Va rog sa luati loc. Domnule deputat Buda, calmati-va! (Rumoare, vociferari, fluieraturi, ropote.) Domnule Nicolicea, treceti la locul dumneavoastra. Deci, 99 de voturi pentru. Impotriva? 95 de voturi impotriva. Deci, cererea a fost admisa.
Va multumesc foarte mult. Cererea a fost admisa si urmeaza sa o trimitem la comisie. Voturile impotriva n-au fost contestate si nu avem de ce le numara. Voturile pentru au fost contestate si le-am renumerotat. Va multumesc foarte mult. Au fost contestate voturile pentru si le-am renumerotat, le-am verificat pe cele pentru. (...) Suspend sedinta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.