Partidele de la putere si-au luat revansa, ieri, in fata PSD, reusind sa dea, in Comisia juridica, avizul de constitutionalitate pentru proiectul de modificare a Regulamentului Camerei Deputatilor.

Practic, Coalitia a platit Opozitiei cu aceeasi moneda pentru infrangerea suferita joi dimineata, in sedinta de plen. Deputatii PNL, PD si PC au reusit sa voteze favorabil Regulamentul, la limita cvorumului de lucru, in absenta reprezentantilor PSD si PRM, care au parasit sala in semn de protest fata de modalitatea de desfasurare a sedintei. Operatiunea a fost coordo-nata de pe margine de ministrul pentru relatia cu parlamentul, Bogdan Olteanu, care a tras toate sforile posibile astfel incat majoritatea sa fie reprezentata la dezbateri de 13 oameni - minimul necesar pentru a putea vota.

Olteanu a fost nevoit sa cheme de urgenta doi inlocuitori pentru conservatorii Bogdan Ciuca si Sergiu Andon, inlocuitori pe care i-a gasit la Comisia de industrii si servicii, programata la o intalnire comuna cu juridica. Planurile Coalitiei au fost la un pas de a fi zadarnicite de presedintele comisiei, Sergiu Andon (PC). Acesta a ales sa nu participe la sedinta pentru a nu fi obligat sa incalce o decizie de joi a Biroului Comisiei si sa supuna la vot propunerea Aliantei de a inscrie modificarea Regulamentului pe ordinea de zi. Intr-o prima etapa, Andon a incredintat presedintia lucrarilor pesedistului Florin Iordache si a iesit din incapere, acompaniat de reprosurile colegilor de la putere.

Imediat, ministrul pentru relatia cu parlamentul a pus mana pe telefon si l-a sunat pe Dan Voiculescu. Firul scurt a functionat si, dupa numai cateva momente, Sergiu Andon s-a intors, pasandu-i liberalului Cornel Stirbet sarcina de a conduce lucrarile. Miscarea i-a inflamat pe social-democrati, care s-au adunat pe hol, in fata usii comisiei, de unde comentau suparati "abuzurile" actualei puteri. Intre timp, inauntru, aliatii au trecut direct la faza de vot, fara sa mai analizeze textul pe articole si au hotarat, cu 13 optiuni pentru, nici o impotrivire si nici o abtinere, ca proiectul noului Regulament este perfect constitutional si ca el trebuie discutat marti in plenul Camerei.

"Esti un nesimtit!" - "Stiu, asta e!"

Atmosfera sedintei de ieri n-a fost deloc una calma, cele doua tabere aruncandu-si peste masa tot soiul de complimente. ,Esti un nesimtit!", i-a strigat pesedistul Cristian Dumitrescu liberalului Petre Ungureanu. ,Stiu, asta e!", a raspuns Ungureanu. ,Luati-i, dom`ne, microfonul! Gata, opreste-te!", ,Du-te, ma, acasa!", ,Asezati-l pe un scaun, sa nu se mai fataie p`aici intr-una!", ,Hai, ba, ca esti prea recalcitrant!", i-au strigat reprezentantii Coalitiei lui Dumitrescu. Reprezentantii PSD si PRM contesta legalitatea votului de ieri si au anuntat ca vor cere Biroului Permanent sa-i sanctioneze pe aliati pentru incalcarea ,grosolana" a Regulamentului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.