Surse liberale afirma ca el urmeaza sa fie secretar general

Lui Dan Radu Rusanu i se pregateste un nou post, sustin surse liberale. La numai o zi dupa ce a fost infrant in competitia pentru desemnarea ca reprezentant al PNL la presedintia Camerei Deputatilor, numele lui Dan Radu Rusanu este vehiculat pentru o alta functie. Potrivit unor informatii provenite din interiorul PNL, acesta ar fi vizat pentru a-l inlocui pe Mihai Voicu in pozitia de secretar general al guvernului.

Planul de acum al conducerii liberale este ca Dan Radu Rusanu sa ocupe functia de secretar general, iar Mihai Voicu sa treaca la Relatia cu Parlamentul, in locul lui Bogdan Olteanu, la momentul debarcarii lui Adrian Nastase.

Intrebat daca ar accepta o asemenea functie, Rusanu a raspuns ironic: "Dumneavoastra v-ati marita cu Robert Redford?". "Sa mi se ofere si dupa aia voi spune daca accept sau nu", a fost celalalt raspuns al vicepresedintelui liberal. El a mentionat ca nici nu i s-a spus ca ar fi preferat pentru o asemenea functie, nici nu isi face lobby pentru asta.

Biografie cu pete

Pana in prezent, Rusanu a fost considerat favorit pentru ocuparea a cel putin trei functii: ministru al finantelor, presedinte al Camerei Deputatilor si acum secretar general al guvernului. Desi e unul dintre apropiatii lui Calin Popescu-Tariceanu, el nu a reusit sa ocupe primele doua pozitii pentru care s-a aflat in cursa, principalul dusman fiind anumite aspecte controversate ale biografiei sale, cum ar fi implicarea in afacerea SAFI sau faptul ca in firma Asigurarea CECAR SA e asociat cu membri PSD.

In afara de Mihai Voicu, functia de secretar general a mai fost ocupata de-a lungul timpului de personaje care au facut cariera publica fiind considerati veritabili "sforari" ai vietii politice si economice: Viorel Hrebenciuc, Serban Mihailescu, Octav Cozmanca etc.

Postul lui Olteanu, premiu de consolare

Deputatul liberal Titu Gheorghiof, fost si el candidat pentru sefia Camerei, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ca exista posibilitatea ca el sa devina ministru delegat pentru relatia cu parlamentul in cazul in care Bogdan Olteanu va deveni presedintele Camerei Deputatilor. Gheorghiof a declarat ca aceasta oferta i-a fost facuta recent, intr-o discutie cu Bogdan Olteanu si cu alti lideri PNL. "Numirea ar avea loc in cazul in care Bogdan Olteanu va deveni presedinte al Camerei, dar presedintele (PNL - n.r.) Tariceanu va avea ultimul cuvant de spus", a declarat Gheorghiof.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.