Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Etienne, si-a luat ieri ramas bun de la jurnalistii romani si s-a declarat foarte trist ca paraseste Romania dupa un mandat de peste doi ani.
Etienne a declarat ca a trait numeroase momente de bucurie in tara noastra, printre cele mai importante fiind succesul negocierilor de aderare a Romaniei la UE. Ambasadorul a mai spus ca ii va fi dor de Romania, unde a vizitat toate judetele tarii, a cunoscut multi oameni extraordinari si se va intoarce cu mult drag cat mai curand posibil.
In privinta parteneriatului strategic dintre cele doua tari, Etienne a amintit relatiile dintre autoritatile publice nationale, cooperarea economica, investitiile franceze in tara noastra, cooperarea dintre universitati, dintre orase si judete, si organizatii ale societatii civile.
Etienne a fost numit, incepand cu 10 ianuarie 2005, in functia de director general pentru cooperarea internationala si dezvoltare din Ministerul francez de externe, iar in noua functie va putea sa urmareasca in continuare cooperarea dintre Romania si Franta in toate domeniile, inclusiv in ceea ce priveste pregatirea aderarii la UE, reforma justitiei si a administratiei publice.

Surprins de gratierea lui Cozma

Philippe Etienne s-a declarat surprins de decizia presedintelui Ion Iliescu de a-l gratia pe liderul minerilor, Miron Cozma, si a declarat ca nu a inteles aceasta decizie, dar a inteles in schimb reactia societatii romanesti.
El a subliniat ca acest eveniment a umbrit un altul care a avut loc in aceeasi perioada, cel de la Bruxelles, unde vineri s-au incheiat negocierile de aderare a Romaniei.
Basescu a primit foarte repede felicitari de la Chirac si Raffarin
Ambasadorul Frantei in Romania a afirmat ca s-a intalnit de mai multe ori cu Traian Basescu
in calitate de primar, iar noul presedinte a primit foarte repede felicitari calduroase din partea oficialitatilor franceze, chiar daca nu este foarte bine cunoscut in strainatate. Etienne a precizat ca Basescu a fost felicitat de presedintele francez Jacques Chirac si de premierul Jean Pierre Raffarin. In legatura cu declaratia noului presedinte referitoare la orientarea politicii externe pe axa Washington-Londra-Bucuresti, Etienne a afirmat ca aceasta a fost facuta intr-un anume context intern si extern si se referea in special la politica de securitate si de aparare a Romaniei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.