Fostul ministru al apararii, generalul Victor Athanasie Stanculescu, a fost internat ieri la Spitalul Militar Central pentru ca psihiatrii sa stabileasca daca a avut discernamant atunci cand a comis infractiunile de care este acuzat in dosarul "Revolutiei din decembrie 1989". In functie de verdictul specialistilor, Stanculescu ar putea fi trimis in judecata pentru complicitate la omor deosebit de grav, instigare la omor si vatamare corporala, fapte pentru care risca peste 15 ani de inchisoare.

"Potrivit Codului de procedura penala, toate persoanele cercetate in acest caz si acuzate de infractiuni grave vor fi consultate de psihiatri", ne-au declarat surse judiciare. In dosarul privind evenimentele din decembrie 1989 a fost pus sub acuzare si fostul presedinte Ion Iliescu. Printre infractiunile imputate acestuia se numara si cea de genocid, pentru care risca inchisoarea pe viata.
De asemenea, procurorii militari i-au mai audiat si pe generalul Iulian Vlad, fost sef al Departamentului Securitatii Statului, pe Virgil Magureanu, fost sef al Serviciului Roman de Informatii, pe Silviu Brucan si Adrian Sarbu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.