Liderul UDMR Arad, Andras Kiraly, care a depus, luni, juramantul in urma alegerii sale ca deputat al Uniunii, a declarat, ieri, ca, "in acest moment, ca urmare a rezultatelor alegerilor, exista incertitudini privind o inaugurare oficiala a parcului". Kiraly a adaugat ca "acest proiect deosebit de important pentru Romania si Ungaria trebuie dus insa la bun sfarsit si vom avea cu siguranta astfel de discutii cu Alianta D.A.".

Acesta a precizat ca finalizarea lucrarilor de amenajare a parcului nu este suficienta si ca o inaugurare la care sa participe reprezentanti ai guvernelor Romaniei si Ungariei este imperios necesara."Dupa cum ii spune si numele - Parc al Reconcilierii - este absolut necesara arborarea drapelelor celor doua state in prezenta oficialilor", a mai spus presedintele UDMR Arad. Lucrarile de amenajare a Parcului s-au ridicat la peste 130 de miliarde de lei, din care aproximativ o suta de miliarde de lei au fost alocati doar pentru realizarea Arcului de Triumf, simbol al revolutionarilor transilvaneni din 1848. Alaturi de Arcul de Triumf, in parc troneaza si Statuia Libertatii, monument al maghiarilor simbolizand tot Revolutia de la 1848-1849 si care a fost reamplasat in oras cu ajutorul fondurilor adunate de la comunitatea maghiara, lucrarile depasind suma de 400.000 de euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.