Prim-vicepresedintele PRM, Corneliu Ciontu, le-a cerut ieri dimineata celor cinci deputati propusi de PBND care si-au declarat sustinerea fata de Alianta D.A. PNL-PD "sa nu se lase inselati".

Corneliu Ciontu a precizat ca reprezentantii PBND au intrat in Parlament ca membri PRM si nu ca reprezentanti ai PBND, fapt care face imposibila constituirea lor in grup de sine statator, "chiar admitand ca sunt zece deputati si sapte senatori propusi de BND, cat este limita minima". "Situatia este confuza. Oamenii se simt in afara acestui joc, ei nu au stiut, acum au aflat. Este o intelegere intre sefi, probabil, eu nu am vazut nici un protocol", a spus Ciontu. El a mai spus ca "din comunicatul lor de presa nu rezulta ca trec intr-o parte sau in alta, ci rezulta ideea sa se asigure o lipsa de criza politica, sa se asigure o guvernare, ceea ce si noi suntem de acord".

REPROS.

Deputatul PRM Mircea Giurgea, unul dintre cei cinci parlamentari care si-au declarat sustinerea fata de Alianta D.A., a afirmat ca in cadrul grupului PRM le-a fost reprosat faptul ca au organizat o conferinta de presa fara sa anunte conducerea PRM. "Eu nu stiam ca trebuie sa anunt conducerea partidului cand fac o conferinta de presa in teritoriu", a spus el.

DILEMA.

Intrebat daca cei cinci si-au asumat pozitia BND de sustinere a Aliantei D.A., Giurgea a raspuns afirmativ, adaugand ca nu pot sa fie "nici impotriva PRM, nici a BND", in conditiile in care ei au fost propusi pe listele PRM de BND. El a mai spus ca cei cinci deputati vor lua o decizie dupa ce vor avea consultari in cadrul PRM, dar si cu conducerea BND. "Daca ies din PRM si imi dau demisia, suna ca sunt imoral, daca toti colegii mei isi dau demisia din PRM si eu raman in PRM, cei de la BND vor spune ca sunt imoral", a adaugat el.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.