Licitarea a 20 de vacute din fibra de sticla care au participat in ultimele trei luni la "Cow Parade" ar fi trebuit sa se transforme luni seara intr-un eveniment mondeno-caritabil, cu o densitate maxima de politicieni. Din pacate, desi fusese anuntat de organizatori, presedintele Traian Basescu nu si-a facut aparitia. In schimb, Teatrul National - locul de desfasurare a licitatiei - a mustit de vedete. Dintre politicieni, a fost prezenta doar Mioara Mantale, prefectul Capitalei.

"E un eveniment pe care eu l-am sustinut chiar de la inceput, de cand Traian Basescu era primar si a fost abordat pentru sustinerea acestui eveniment", a declarat prefectul Mantale, inainte de inceperea licitatiei. "Banii vor merge la , la persoanele cu dizabilitati, in proportie de 75%, o patrime din bani va reveni organizatorilor, iar doua dintre vacute vor fi licitate separat si banii adunati vor merge la copiii sinistrati", a continuat Mioara Mantale.

Cel mai scump exponat a fost vacuta "Perfect Ten" semnata de gimnasta Nadia Comaneci si pictata de artistul Andrei Farcasanu, adjudecata pentru nu mai putin de 6.500 de euro. In final, peste 40.000 de euro s-au strans in contul Fundatiei "Special Olympics Romania" ce are ca scop reintegrarea sociala a persoanelor cu handicap mental si pentru ajutorarea copiilor victime ale inundatiilor din acest an.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.