"Romania are obligatia sa fie alaturi de toti aceia care lupta impotriva terorismului", a declarat presedintele Traian Basescu, cu ocazia participarii la ceremonia comemorativa pentru marcarea a patru ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. Seful statului, in prezenta insarcinatului cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, Mark Taplin, s-a referit la flagelul terorismului "care a marcat si va continua sa marcheze evolutia lumii civilizate". Totodata, presedintele a tinut sa sublinieze ca cele aproape 3.000 de victime de la New York si Washington "nu sunt numai mortii statului american, ci mortii nostri, ai tuturor tarilor civilizate".

Mark Taplin a laudat la randul lui implicarea trupelor romanesti in lupta impotriva terorismului. "Soldatii romani isi indeplinesc cu succes misiunea in Irak si Afganistan", a declarat insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, adaugand ca tara noastra va juca un rol tot mai important atat prin intermediul NATO, cat si ca viitor stat membru al UE. Ceremonia de comemorare, desfasurata la Centrul Cultural American, a inclus si o slujba de pomenire, sustinuta de parintele Ioan Marchis, de la Biserica Stavropoleos.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.