Adrian Nastase a inceput sa-si piarda cumpatul vazand ca se apropie momentul debarcarii sale din functie. "Nu sunt un infractor, nu am preluat presedintia Camerei prin frauda, ci datorita voturilor a milioane de romani", a spus Nastase, adaugand ca Traian Basescu a obtinut functia de presedinte prin "frauda morala". In plus, liderul socialdemocrat a aratat ca majoritatea in cele doua Camere sa format "prin solutia imorala a santajului asupra PUR si UDMR, care au trecut de cealalta parte a baricadei".

Adrian Nastase ia amenintat pe conservatori, spunandule ca vor ramane fara anumite functii, pe care lear fi primit prin bunavointa PSD, la negocierile privind constituirea Camerei Deputatilor. "Vreau sa va mai atrag atentia asupra unui singur lucru: nu este vorba numai despre presedintele Camerei, pentru ca sau facut niste negocieri pe configuratia initiala. PUR a obtinut din partea noastra, la momentul respectiv, anumite puncte suplimentare care sigur nu le vor ramane cadouri daca voteaza in partea cealalta. La fel si in anumite situatii pe care nu vreau sa le mentionez", a accentuat seful forului legislativ.

El a explicat, ulterior, ca PC va trebui sa primeasca din partea actualei puteri "completari la mandate" daca voteaza alaturi de Alianta. "Saptamana cealalta, daca ei voteaza invers, trebuie schimbata iarasi conducerae comisiilor si componenta Biroului Permanent", a fost un alt argument al lui Nastase. Presedintele organizatiei de tineret a PSD, Victor Ponta, sustinea, saptamana trecuta, ca formatiunea sa va cere de la PC presedintia comisiilor juridica si de politica externa, pe care lear fi cedat de bunavoie la constituirea Camerei, daca acest partid va vota pentru schimbarea lui Adrian Nastase din functie.

Comisia pentru Regulament a finalizat dezbaterea celor 350 de amendamente la acest text, documentul fiind gata sa fie inscris pe ordinea de zi a plenului de miercurea viitoare.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.