Ion Iliescu si-a asumat, de ieri, rolul de sef neoficial al PSD. "Nu resping ideea unei prezente mai active in forurile de conducere ale partidului", a anuntat Iliescu. El nu este de acord cu unele dintre proiectele actualei conduceri.

Fostul sef al statului a reluat teza sa privind crearea unui pol al stingii unite in Romania, ridiculizindu-l pe presedintele PSD, Mircea Geoana, care a imprumutat proiectul lui Iliescu: "Geoana a vorbit in nume personal, nu a exprimat opinia PSD". Insa dincolo de mici intepaturi, cei doi pesedisti lucreaza in comun la proiectul privind regruparea stingii. Totusi, Iliescu nu s-a aratat incintat de propunerile lui Geoana privind introducerea votului uninominal si a Parlamentului unicameral: "Eu nu cred ca e bine sa tot schimbam. Oameni cu parale multe si minte putina pot sa promoveze".

Erijat in creatorul de proiecte politice al PSD si de adevarat aparator al membrilor partidului, Iliescu a atacat ieri dur Alianta D.A. pentru intentia de a-i schimba pe cei doi presedinti ai Parlamentului, Nicolae Vacaroiu si Adrian Nastase, si i-a asigurat pe membrii PSD ca-i va sprijini in toate demersurile politice pe care le vor sustine. La citeva ore distanta de la iesirea publica a lui Iliescu, Geoana a declarat ca "Iliescu e o voce recunoscuta si importanta".

Basescu, somat de Iliescu sa invite PSD la Cotroceni

Liderul PSD i-a cerut ieri in mod repetat lui Traian Basescu sa invite de urgenta la Cotroceni toate partidele parlamentare si fostii sefi de stat, "pentru a nu impinge lucrurile catre o stare de razboi politic" la care s-ar ajunge, potrivit lui Iliescu, prin inlocuirea lui Nastase, Vacaroiu si a presedintilor de consilii judetene ai PSD din administratie.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.