Stenodactilografa Marioara Stanescu, angajata a guvernului, neaga faptul ca ea ar fi transcris stenogramele Delegatiei Permanente a PSD. Ea a fost audiata ieri, timp de doua ore, la Parchetul General.
Unul dintre martorii-cheie in dosarul privind stenogramele Delegatiei Permanente a PSD nu recunoaste ca ar fi transcris discutiile dintre liderii fostului partid de guvernamint. Stenodactilografa Marioara Stanescu a declarat ieri procurorilor ca nu are nici o legatura cu stenogramele. "Nu eu am scris acele stenograme", a spus Marioara Stanescu, dupa ce a iesit de la audieri. Ea a negat ca semnatura de pe stenograme este a ei si nici nu a putut preciza cui i-ar putea apartine aceasta.

In 13 din cele 29 de stenograme care au fost distribuite presei apare numele de "Maria Stanescu", angajat al guvernului, la calculatorul careia au fost transcrise stenogramele si apoi printate. Acest lucru se poate afla foarte usor printr-un mic artificiu tehnic de calculator: pe documentul respectiv se da click de pe butonul din dreapta al mouse-ului, apoi se da click normal pe "Properties", dupa care pe "Summary" si se deschid toate datele privind originea documentului - cine e autorul, numele companiei, cind a fost scris si salvat ultima data, cind a fost printat etc.

Potrivit acestor informatii, stenogramele scrise de Stanescu sint din perioada 12 ianuarie - 14 iunie 2004. Mircea Staicu, care a lucrat patru ani la departamentul condus de Dorina Mihailescu, a recunoscut pentru "Cotidianul" ca la DAIS se transcriau inclusiv sedintele PSD.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.