PSD le arata pisica fostilor aliati din Partidul Conservator si din grupul minoritatilor nationale, pe care ii ameninta cu pierderea unei parti din posturile de conducere din Parlament daca vor vota pentru schimbarea lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu de la presedintia Camerei Deputatilor si a Senatului. Secretarul Camerei Deputatilor, Victor Ponta (PSD), a declarat ca partidul sau "se gandeste" ca, in cazul in care Nastase si Vacaroiu vor fi inlocuiti de oamenii Aliantei D.A., sa ceara renegocierea tuturor functiilor de conducere la nivelul Parlamentului.

Partidul Conservator si minoritatile ar pierde dintr-o astfel de renegociere pentru ca, in decembrie 2004, PSD le-a oferit mai multe posturi in schimbul voturilor in favoarea lui Nastase si Vacaroiu. Partidul Conservator, de exemplu, avea dreptul, potrivit ponderii pe care o are in Camera Deputatilor, la un singur presedinte de comisie. Urmare insa a faptului ca PSD a cedat o parte din drepturile sale, conservatorii lui Dan Voiculescu detin conducerea a doua comisii permanente foarte importante - de politica externa si juridica. "Nu e nici politic si nici moral ca Partidul Conservator sa continue sa detina aceste posturi daca ei acum spun ca s-a schimbat majoritatea politica si nu mai respecta angajamentele din 2004", a declarat Victor Ponta.

Totusi, secretarul Camerei Deputatilor a insistat pe faptul ca aceasta renegociere este o intentie. PSD este in prezent in etapa in care incearca sa inteleaga acea "schimbare a majoritatii politice care, potrivit Aliantei D.A., ar antrena si inlocuirea presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.