Ion Iliescu ataca, din nou, Puterea. Ultimele acuzatii ale senatorului PSD vin ca urmare a intentiei Coalitiei de a-i schimba pe Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu, de la sefia celor doua Camere ale Parlamentului. Ion Iliescu spune ca liderii Coalitiei dovedesc prin asta lipsa de cultura politica.

La Ploiesti, unde si-a lansat una dintre carti, senatorul Iliescu a spus ca actuala Coalitie aflata la putere greseste atunci cand considera o anomalie prezenta lui Adrian Nastase si a lui Nicolae Vacaroiu in fruntea Parlamentului. "Este un fals! In toata Europa coabitarea este o regula si nu o exceptie. La noi este o anomalie - denota lipsa de cultura politica", a mentionat fostul sef de stat. Iliescu si-a argumentat afirmatiile dandu-i ca exemplu pe bulgari, care au avut, in urma cu doar cativa ani, un presedinte de dreapta si un guvern de stanga.

Puterea 'minte ordinar>>

Pe de alta parte declaratiile senatorului PSD Ion Iliescu nu sunt de natura sa surprinda pe nimeni, deoarece sunt similare cu cele de acum cateva zile. Fostul presedinte a participat saptamana trecuta, la Bucuresti, la o lansare a propriei carti - "Viata politica intre violenta si dialog", aparuta in 1997 si reeditata acum. Atunci, Iliescu a catalogat drept "minciuna ordinara" afirmatiile reprezentantilor puterii, conform carora faptul ca presedintii Camerelor Parlamentului nu fac parte din actuala majoritate parlamentara reprezinta o "anomalie politica", pe care statele europene nu o inteleg.

"Li se pare anomalie faptul ca presedintii celor doua Camere sunt de alta culoare politica decat Guvernul. Pai asta a fost rezultatul votului de la alegerile de la sfarsitul anului trecut, care a creat un anumit raport de forte in Parlament, care a dus la alegerea celor doi presedinti. Ba chiar vin cu vehementa sa sustina ca asa ceva este inacceptabil, ca asta impiedica functionarea institutiilor statului si ca nicaieri in lume nu e asa ceva. Este o minciuna ordinara aceasta!", a afirmat Ion Iliescu, conform Mediafax.

El a mai spus ca nu exista situatii in care sa nu se accepte asa ceva, deoarece "coabitarea politica in diferite forme" reprezinta regula si nu exceptia. "Numai noi nu avem pregatirea necesara ca sa acceptam o regula elementara a acestui joc", a conchis senatorul PSD.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.