Diplomatia romaneasca a stat degeaba, la palavre, cu emisarul UE de Szeged

Romania nu va fi prezenta la negocierile asupra conflictului transnistrean, a declarat, recent, reprezentantul special al Uniunii Europene pentru Republica Moldova, Adriaan Jacobovitz de Szeged, cu ocazia unei reuniuni oficiale organizate la Kiev, transmite Mediafax.

Romania este membru cu drepturi depline al Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), urmand ca, in 2006, sa adere la Uniunea Europeana (UE), iar cele doua organizatii sunt deja reprezentante in cadrul discutiilor, a argumentat oficialul european. Totodata, acesta a afirmat ca pentru organizarea alegerilor libere in Transnistria ar putea fi creata o misiune internationala, scrutinul neputand fi organizat anul acesta, asa cum insista Tiraspolul.

O noua runda de negocieri, care va reuni reprezentantii Chisinaului, Tiraspolului, Kievului, Moscovei si ai OSCE, va avea loc in perioada 26-27 septembrie, la Odesa, a mai adaugat Jacobovitz de Szeged. Printre problematicile abordate se vor numara competentele si functiile potentialilor parteneri la negocieri, precum si organizarea unor alegeri libere si democratice in Transnistria, conform planului de reglementare a conflictului transnistrean prezentat de Kiev.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.