Construirea autostrazii Transilvania il pune pe liderul PD Emil Boc in contradictie cu ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre. Cei doi au pozitii diferite in legatura cu solicitarea de catre firma Bechtel a unui avans de 300 de milioane de euro, bani destinati lucrarilor la autostrada. Pe de alta parte, PSD sustine ca presedintele Basescu si ministrul Dobre au mintit cand au afirmat ca pretul pentru constructia autostrazii este prea mare.

PSD acuza Puterea

"Raportul prezentat de Sorin Ionita, directorul SAR, demonstreaza ca pretul mediu de constructie al autostrazilor din Romania este de 8 milioane de euro pe kilometru, adica cu 2,3 milioane euro mai mare decat pretul mediu de constructie, de 5,7 milioane euro/km, al autostrazii Transilvania, Brasov - Bors, contractata pentru constructie de firma americana Bechtel", se spune intr-un comunuicat al Departamentului Transporturi si Comunicatii al PSD.

"Ii intrebam public pe Traian Basescu si pe ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, de ce au oprit constructia autostrazii Transilvania, de ce au mintit opinia publica atunci cand au afirmat ca pretul de constructie al acestei autostrazi este prea mare, de ce mii de oameni sunt lasati pe drumuri ca urmare a stoparii constructiei acestei autostrazi si de ce sute de mii de romani care nu au posibilitatea sa calatoreasca cu elicopterul sunt obligati sa suporte calvarul de pe soselele Romaniei" se mai spune in comunicat.

Boc, contrazis

Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, a contrazis ieri afirmatia presedintelui Partidului Democrat, Emil Boc, privind solicitarea unui avans anual de 300 de milioane de euro de catre compania Bechtel pentru lucrarile de constructie a autostrazii Brasov-Bors, transmite Mediafax.

Intrebat, intr-o conferinta de presa, daca este adevarat ca avansul anual la proiectul Bechtel se ridica la suma de 300 de milioane de euro, Dobre a negat informatia.

"Nu, nu este adevarat. Este o clauza contractuala pe care o negociez", a spus Dobre, fara sa precizeze care este nivelul avansului stabilit in clauza respectiva. Emil Boc a afirmat marti ca va media o intalnire intre reprezentantii Ministerului Transporturilor si cei ai Bechtel, pentru deblocarea contractului privind construirea autostrazii Brasov-Bors.

Presedintele PD a declarat ca Bechtel a solicitat plata in avans a 300 de milioane de euro in fiecare an si ca Guvernul nu are, insa, resursele pentru sustinerea unui asemenea efort financiar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.