Deputatul liberal Dan Marian sustine ca a fost sechestrat si amenintat cu moartea de catre colegii de partid. Din declaratiile demnitarului rezulta ca toata scena a fost planificata minutios si a avut drept scop intimidarea sa.

Autorii sunt Vasile Ciobanu - vicepresedintele filialei PNL Vaslui, si prefectul judetului, Paul Toderica. La intreaga intamplare a asistat si Octav Chiriac, presedintele filialei PNL din Barlad. Scandalul a debutat vineri, 19 august, cand - in prezenta a doi martori - deputatul Dan Marian a fost sunat de Vasile Ciobanu. "Mi-a cerut, spune deputatul, sa ma intalnesc cu un om persecutat de PSD, care ar fi prezentat si documente pentru sustinerea afirmatiilor. M-am si mirat ca-mi cere el asta, stiind ca Vasile Ciobanu a facut o gramada de bani cu ajutorul PSD. Intalnirea a fost stabilita pentru a doua zi, la ora 11.30, la sediul filialei noastre din Barlad. In ziua urmatoare am fost sunat de mai multe ori de Ciobanu si de Toderica pentru a fi schimbate locurile si orele de intalnire. De altfel, tot timpul am avut impresia ca sunt urmarit".

In dimineata urmatoare, cand deputatul a ajuns in fata sediului de partid din Barlad, spune ca usa s-a deschis brusc si a fost tras inauntru. Nici n-a apucat sa vada cine era. Abia pe urma s-a dumirit ca gestul a fost facut de vicele PNL, Ciobanu. Tot el ar fi incuiat si usa sediului, in timp ce prefectul Paul Toderica i-a luat telefonul si l-a dus in alta incapere. Au urmat scene de cosmar. Printre cele mai blande amenintari rostite de Ciobanu ar fi fost: "Eu plec in Franta, cand ma intorc, am sa te gasesc sub pamant". Toata povestea a durat mai mult de o jumatate de ora, timp in care demnitarul a primit numeroase insulte, amenintari si jigniri.

Deputatul mai povesteste ca la toata scena a asistat si Octav Chiriac, presedintele filialei PNL Barlad. Intr-un final, cei doi "agresori" l-au lasat pe Dan Marian sa plece. Acesta din urma sustine ca motivul sechestrarii ar fi faptul ca intentioneaza sa candideze la alegerile locale din 8 octombrie a.c. pentru functia de presedinte al PNL Vaslui, detinuta in prezent de Ion Vranceanu.

Discutii de partid cu celulare sechestrate

Contactat telefonic, Vasile Ciobanu a negat vehement acuzatiile: "Sechestrare este cand ascunzi un om doua saptamani si nu-l mai aduci pe pamant. N-am avut decat o discutie interna, iar in final Dan Marian isi va da demisia. Usa s-a-ncuiat pentru ca era in timpul zilei si vin tot felul de oameni". Prefectul Paul Toderica arunca totul in sarcina presedintelui filialei barladene, Octav Chiriac: "Nu stiu ce l-a apucat pe Dan Marian sa faca asemenea afirmatii. Octav Chiriac i-a deschis usa si tot el ne-a luat telefoanele la toti. A fost o discutie interna de partid, iar la sfarsit am plecat impreuna la masa".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.