Toata suflarea peremista, in frunte cu seful PRM, Vadim Tudor, a criticat ieri gestul lui Ion Iliescu de a revoca gratierea fostului lider sindical al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma. Vestea revocarii decretului de gratiere a venit cu aproximativ zece minute inaintea inceperii conferintei saptamanale a PRM. Motiv pentru care Vadim si-a intarziat aparitia, probabil pentru a isi recosmetiza discursul dupa cerintele momentului. Liderii peremisti prezenti in sala de conferinta, printre care Corneliu Ciontu, Augustin Bolcas si Daniela Buruiana erau vizibil bulversati si contrariati. La auzul vestii, juristii gruparii, Viorel Dumitrescu si Augustin Bolcas, au disparut pentru cateva minute din sala de conferinte.

Semn ca Vadim, contrariat si el, i-a chemat in birou pentru a afla daca decizia lui Ion Iliescu este valabila din punct de vedere juridic. Intr-un final, seful PRM si-a facut aparitia imbratisand o atitudine aparent destinsa. Inceputul discursului lui Vadim nu a adus nimic nou si, in maniera binecunoscuta, peremistul a vorbit despre masonii care conduc tara si despre presedintii Romaniei care, si-a dat el cu parerea, au fost impusi din strainatate. Abia la finalul cuvantarii, Vadim a tinut sa salute intentia lui Ion Iliescu de a-l gratia pe Miron Cozma. Imediat dupa aceea insa, uitand parca "bunele intentii" ale presedintelui, Vadim a inceput sa il critice pe Iliescu. "Acum hotaraste ceva si in cateva ore revoca. Daca Iliescu e atat de labil psihic incat sa fie supus presiunilor, eu ma intreb daca trebuie sa mai luam in considerare vreun decret pe care apare semnatura lui", a fost de parere peremistul. Totodata, Vadim l-a comparat pe presedinte cu acel caine, dintr-o parabola biblica, ce vomita si, apoi, isi mananca voma. Cu alte cuvinte, "Ion Iliescu da un decret pe care il semneaza si apoi il ia inapoi", a precizat Vadim.

Desi peremistul a precizat ca parabola apare in "Eclesiastul", de fapt, ea este intalnita la 2 Petru (II) 22. Juristii PRM au fost de parere ca decizia lui Iliescu nu este legala si au decis sa conteste in justitie revocarea gratierii. Motivul invocat a fost ca Iliescu nu mai avea dreptul la revocare din moment ce Traian Basescu a fost validat de Biroul Electoral Central (BEC) drept presedinte al Romaniei. Vadim a precizat ca revocarea lansata de presedinte este urmarea unor "presiuni diabolice" la care a fost supus Iliescu la Bruxelles. "M-a sunat o persoana importanta din PSD care m-a rugat sa nu il critic foarte tare pe Iliescu deoarece presedintele este la pamant. S-au facut presiuni diabolice asupra lui", a declarat Vadim. El a precizat ca Adrian Nastase nu este strain de decizia lui Iliescu. "Nastase crede ca se poate salva daca il infunda pe Cozma", a conchis Vadim.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.