Parlamentul intra astazi in sesiune extraordinara. Senatorii se vor mobiliza la sedinta in plen, pentru a amenda proiectul de regulament privind organizarea si functionarea Senatului si cel privitor la statutul parlamentarilor.

Subiectul fierbinte legat de indepartarea lui Nicolae Vacaroiu de la sefia Senatului va fi abordat dupa 5 septembrie, cand este programata sa inceapa sesiunea ordinara propriu-zisa.

La Camera lucrurile au fost deja transate, articolele privind revocarea din functie a presedintelui Camerei si a membrilor Biroului Permanent fiind finalizate. Deputatii din coalitie au prevazut doua sectiuni distincte privind modalitatile de revocare (la propunerea majoritatii politice a deputatilor si, respectiv, la cererea grupului parlamentar care l-a propus pe presedinte).

Romanii vor ca Vacaroiu si Nastase sa fie schimbati

55,65a din romani sunt de acord cu schimbarea lui Nicolae Vacaroiu din functia de presedinte al Senatului, in timp ce 44,35a se impotrivesc luarii unei astfel de decizii. In ceea ce priveste inlocuirea lui Adrian Nastase din pozitia de presedinte al Camerei Deputatilor, 52,80% din romani sustin acest demers, in timp ce 47,20a nu sunt de acord cu el.

La aceasta concluzie a ajuns Grupul de Studii Sociale, care a efectuat un sondaj de opinie comandat de Multimedia Political Communication, firma fostului consilier al lui Adrian Nastase, Dan Andronic.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.