Romanii sunt de acord cu schimbarea lui Nicolae Vacaroiu si a lui Adrian Nastase din fruntea Senatului si a Camerei Deputatilor, dar cred ca toata aceasta actiune este un act de razbunare politica al actualei Puteri. Aceste idei au fost desprinse ieri, dintr-un sondaj de opinie efectuat de Grupul de Studii Sociale 2000 (GSS) in perioada 18-25 august 2005, la comanda Multimedia Political Communication. Sondajul a fost facut pe un esantion de 1082 de persoane de peste 18 ani, fiind reprezentativ la nivel national si avand o marja de eroare de 3%.

55%, impotriva sefului Senatului

Pentru schimbarea din functia de presedinte al Senatului a lui Nicolae Vacaroiu se pronunta 55,6% dintre cei chestionati, releva sondajul de opinie. Aproximativ 45% dintre subiecti spun ca inlocuirea lui Vacaroiu ar fi un lucru bun, in timp ce 36,6% apreciaza ca acest demers ar fi unul negativ. Un procent de 18% nu se poate pronunta pe marginea acestui subiect. Intrebati daca ei cred ca toata aceasta actiune de schimbare al presedintelui Senatului este de fapt un act de razbunare politica a actualei Puteri, romanii raspund afirmativ in proportie de 47,3%. Aproximativ 33,4% dintre subiecti resping o astfel de ipoteza, in timp ce 19,2% nu pot aprecia. Sondajul releva ca 54% dintre repondenti nu sunt de parere ca Vacaroiu blocheaza initiativele legislative ale Coalitiei, in timp ce 45,9% cred ca acesta o face.

Conducerea Camerei, acceptata de 47%

Inlocuirea lui Nastase din postul de presedinte al Camerei este dorita de 52,8% dintre subiecti, iar 47,2% nu se pronunta pentru schimbarea sa. In timp ce 41,5% apreciaza ca ar fi un lucru bun ca liderul PSD sa fie schimbat din functie, 38,2% sustin ca acest proces ar fi unul rau. Nu au putut apreca 20% dintre subiecti. Aproximativ 46,5% considera ca la mijloc este vorba despre o razbunare politica a actualei Puteri, in timp ce 34,7% spun ca nu este vorba despre asa ceva. Nici in cazul lui Nastase subiectii nu sunt de parere ca acesta blocheaza initiativele legislative ale Coalitiei. Daca 47,7% cred ca acesta pune piedici Puterii, 52,2% o resping o astfel de posibilitate. Romanii cred ca lucrurile ar ramane la fel daca cei doi presedinti ai Camerei si Senatului ar fi schimbati - 31,9%-, in timp ce 28,9% apreciaza ca lucrurile ar merge mai bine. Aproximativ 27% spun ca lucrurile ar merge mai rau.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.