Alesi locali ai Puterii au semnat impotriva modificarii Legii administratiei publice locale

Presedintii Consiliilor Judetene membri PD care au semnat declaratia de la Mamaia a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) risca sanctiuni de la avertisment pana la retragerea sprijinului politic, a anuntat ieri liderul democrat Emil Boc, citat de Mediafax.

Boc a precizat ca va solicita astazi, in sedinta Biroului Permanent National, o informare punctuala, iar daca se confirma semnaturile pe documentul respectiv, ale reprezentantilor PD, acestia va trebui sa dea explicatii. "Ei risca inclusiv o sanctiune politica, care merge de la avertisment pana la retragerea sprijinului politic", a explicat liderul PD. Emil Boc a afirmat ca nu este surprins de pozitia politica a consilierilor si presedintilor Consiliilor Judetene dominati de PSD. "Este un gest politic firesc al PSD. Decizia politica a Coalitiei nu este insa schimbata de rezolutia Uniunii presedintilor de Consilii Judetene care are un rol consultativ, de informare", a mai spus presedintele PD.

El a mentionat faptul ca modificarea Legii administratiei publice nu este "o vanatoare de vrajitoare impotriva pesedistilor". "Acolo unde PSD are la nivel judetean o majoritate, fie singuri, fie impreuna cu PRM sau alti aliati, nu vor fi schimbati din functii. Vor guverna in continuare. Acolo unde, insa, este posibil ca actuala Coalitie sa aiba majoritate, vom guverna si la nivel judetean. Unde nu se poate, nu se poate", a afirmat Emil Boc.

Tariceanu i-a chemat la raport pe liberali

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu i-a convocat astazi, la randul sau, pe presedintii CJ apartinand PNL, pentru a discuta despre documentul semnat UNCJR la Mamaia. Modificarea Legii administratiei publice locale este unul din punctele Calendarului asumat sub semnatura de liderii Coalitiei la 10 august. Scopul principal este modificarea prevederii legale privind numarul de voturi necesar pentru schimbarea conducerilor CJ de la doua treimi la majoritatea membrilor CJ, astfel incat Coalitia sa-i poata inlocui din functii pe presedintii de Consilii apartinand PSD.

Zece alesi locali apartinand partidelor din Coalitie au semnat vineri, la Mamaia, o declaratie de pozitie impotriva modificarii Legii administratiei publice locale. La Mamaia s-a desfasurat sedinta Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), structura condusa de presedintele CJ Teleorman, Liviu Dragnea (PSD).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.