Daca in urma cu o luna de zile, prezent la Focsani, presedintele Basescu spunea despre baronul pesedist ca "are o stare de necesitate la PNA pe care nu i-o poate ridica nimeni", la ultima dintre vizitele sale in Vrancea, presedintele Romaniei s-a urcat alaturi de Oprisan pe bancheta din spate a luxosului automobil off-road Toyota - proprietatea personala a lui "Portofel" - si, mai apoi, a defilat alaturi de presedintele CJ printre sinistratii din Vadu Rosca si Nanesti. Prefectul judetului, Ion Oprea, a fost si el prezent in aceeasi masina, dar pe locul rezervat bodyguardului prezidential.

Se viseaza protejat

La finalul vizitei din 18 august din zonele sinistrate, baronul Oprisan nu si-a ascuns satisfactia fata de aparitia sa in compania presedintelui Basescu. "Ba, baieti, eu ma trag de sireturi cu Basescu. Amandoi suntem in aceeasi situatie: avem acelasi fel de dosare la PNA. Iar acum prin grija sa (n.n. - a presedintelui Basescu), judetului Vrancea i-au fost alocate pentru reconstructie fonduri in valoare de peste 600 miliarde de lei!", spunea satisfacut baronul pesedist.

Daca cu nici un an in urma Oprisan il numea public pe candidatul de la acea vreme la Presedintia Romaniei Traian Basescu "chior" si "bolnav politic", iata ca acum spune ca se trage de sireturi cu presedintele. Un lucru uitat parca de toata lumea este faptul ca cele peste 600 de miliarde de lei alocate judetului Vrancea vor fi impartite de catre acelasi baron pesedist firmelor pe care tot el le-a selectat pentru refacerea caselor si a infrastructurii distruse de inundatii.

Actiunea are acoperire legala determinata de starea de necesitate datorata inundatiilor grave ce au avut loc. Majoritatea sunt clienti politici si abonati in decursul timpului la lucrarile efectuate din bani publici. Prima dintre firme, SC Sotirex SRL Adjud, apartine vicelui PSD si consilier judetean Victor Roman care a si votat in Consiliul Judetean alocarea a catorva zeci de miliarde pentru firma sa, lucru total ilegal pentru ca afaceristul V. Roman se afla, conform legii, in conflict de interese cu consilierul V. Roman.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.