Noul presedinte al Romaniei si-a desemnat, ieri, primii dintre cei care-i vor fi consilieri prezidentiali. Dupa cum a anuntat viitorul purtator de cuvint al Administratiei Prezidentiale, Adriana Saftoiu, noul sef al statului urmeaza sa-i numeasca pe Theodor Dumitru Stolojan, la Departamentul Financiar-Economic, Andrei Gabriel Plesu, la Departamentul de Relatii Internationale, Claudiu Saftoiu, la Departamentul Politic, si Vasile Blaga, ca sef al Adminstratiei Prezidentiale. Stolojan a fost ministru de finante, prim-ministru si presedinte al PNL. Plesu a fost ministru al culturii, ministru de externe si membru al CNSAS. Claudiu Saftoiu a fost ziarist si este director al unei firmei de media.

Ion Iliescu i-a predat ieri stafeta constitutionala lui Traian Basescu. Cei doi au intrat impreuna in sala Curtii Constitutionale pentru a indeplini formalitatile legale. Unul zimbaret, celalalt sobru si vizibil emotionat, Iliescu si Basescu au ascultat de la cele doua pupitre hotarirea Curtii: "In numele legii...".
In spatele presedintilor, separati doar de jumatate de metru, fetele politice din cele doua tabere: cei care radiau de bucurie, adica insotitorii lui Basescu - Theodor Stolojan, Mona Musca, Calin Popescu-Tariceanu, Cozmin Gusa-, si cei negri de suparare - Rodica Stanoiu, Ioan Talpes, Antonie Iorgovan.

Cel mai vizibil angoasata era fostul ministru al justitiei, Rodica Stanoiu. De altfel, Basescu a tinut sa ciocneasca o cupa de sampanie cu ea si sa schimbe doua vorbe la protocolul care a urmat. Marko Bela, liderul UDMR, a asistat la sedinta solemna alaturi de insotitorii lui Basescu. "N-are nici o legatura linga cine m-am asezat", a precizat el ziaristilor.
Traian Basescu, de acum presedintele validat la Curtea Constitutionala, a avut un discurs scurt: "Va asigur ca voi fi un presedinte al tuturor romanilor, un garant al Constitutiei, un presedinte activ, cu respect pentru lege si pentru oameni. Asa sa-mi ajute Dumnezeu!". Dupa validarea la Curtea Constitutionala, Traian Basescu urmeaza sa depuna juramintul in fata Camerelor reunite ale parlamentului.

TVR 1: Reluarea unei telenovele, mai importanta decit validarea presedintelui!

Doar doua posturi de televiziune au transmis ieri in direct festivitatea de validare a viitorului presedinte al Romaniei, Traian Basescu, de catre Curtea Constitutionala, in prezenta actualului sef al statului, Ion Iliescu. Cel mai bine a percutat Antena 1, care a realizat un "direct" profesionist. Realitatea TV a bijbiit mult pina sa-i "taie sonorul" lui Adrian Nastase (care batea cimpii despre guverne iluzorii) pentru a-l aduce in prim-plan pe invingatorul acestuia. Desi se afla in plin jurnal de stiri, PRO TV a considerat ca validarea lui Basescu nu e la fel de importanta ca omorurile de la Brasov sau Mangalia, de aceea nu a transmis nimic de la Curtea Constitutionala. In tot acest timp, TVR 1, postul platit din banii nostri, difuza o telenovela, si aceea in reluare! La Prima TV, unul cu mutra acra ne povestea cit de bogati putem deveni daca jucam la loterie, iar National TV ne oferea un binemeritat program de teleshopping.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.