Consiliul Superior al Magistraturii va verifica daca procurorii care au consemnat declaratiile Oanei Caraba, martor in dosarul Electrica Banat, referitoare la Dan Ioan Popescu, au facut sau nu presiuni asupra acesteia. Conform presedintelui CSM, Dan Lupascu, decizia de a demara verificari preliminare a fost luata in urma articolelor aparute in mass-media.

"Am solicitat inspectorilor sa stabileasca daca este vorba sau nu despre o conduita necorespunzatoare, asa cum semnaleaza presa. Verificarea nu va avea, insa, legatura cu procesul penal", a spus Lupascu, care a tinut sa precizeze faptul ca nu este vorba despre o cercetare disciplinara. In functie de rezultatul verificarilor inspectorilor, care se vor deplasa la Timisoara doar daca este cazul, se va stabili daca este nevoie de o hotarire a Comisiei de Disciplina din cadrul CSM.

Reamintim ca singurul martor care a facut referiri la implicarea fostului ministru Dan Ioan Popescu in dosarul Electrica, Oana Caraba, a afirmat, zilele trecute, ca declaratiile care figureaza in dosar sint rezultatul interpretarii procurorilor si ca vrea sa isi schimbe declaratia. Pe de alta parte, dosarul referitor la eventuala implicare a fostului ministru Dan Ioan Popescu in achizitiile de produse contrafacute de catre filialele Electrica - constituit in urma declaratiei Oanei Caraba - nu a fost repartizat inca nici unui procuror de la Parchetul General.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.