Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului a declarat ca vrea sa fondeze un nou partid, intentie anuntata inca de cand iesise din inchisoare. Acest partid, in viziunea sa, ar trebui sa fie laburist, de centru-stanga si cu accente liberale si sa participe la alegerile din anul 2008. In prezent, lipsit de drepturi electorale, Miron Cozma considera ca va avea totusi "o lista cu oamenii sai care vor candida in 2008".

Liga "Miron Cozma", care a militat pentru eliberarea din inchisoare a fostului lider al minerilor din Valea Jiului, ar putea fi predecesoarea viitorului partid. Saptamana trecuta, reprezentantii ligii au auntat ca intentioneaza sa schimbe numele organizatiei in "Liga Muncitorilor din Romania". Noul presedinte, Miron Cozma, urmand sa aiba in subordine sapte filiale de judet.

Pe de alta parte, fostul sef al minerilor a mai anuntat ca va actiona statul roman in judecata, la CEDO pentru ca toate procesele lui au fost nedrepte.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.