Premierul Calin Popescu Tariceanu a raspuns punctual acuzatiilor avansate in urma cu o saptamana de catre seful statului, Traian Basescu. Premierul a insistat ca vrea fapte concrete de coruptie si a aratat ca va cere in CSAT desecretizarea documentelor pe baza carora Basescu a formulat acuzatiile de coruptie la adresa Executivului.

Tariceanu a anuntat ca nu poate sa lase ca suspiciunile de coruptie sa planeze asupra Executivului "Nu inseamna ca aceste documente declasificate in cadrul CSAT ajung publice, dincolo de prevederile actuale ale legii. Dar eu cred ca, in calitate de prim-ministru, in primul rand, in ceea ce inseamna membrii cabinetului si persoana mea, in egala masura, au obligatia sa lamureasca aceste lucruri", a spus seful Guvernului.

Pe de alta parte, Tariceanu a recunoscut ca sistemul de sanatate functioneaza prost si a pus aceasta situatie pe seama managementului dar si a lipsei de fonduri. Cat priveste numirea clientelara a sefilor de vami, adusa in discutie de Basescu, liderul PNL a spus: "Nu sunt la curent cu modul in care s-au desfasurat numirile".

"Acest subiect nu reprezinta o discordie intre presedinte si premier. In acelasi timp, vreau sa va spun ca am citit cu foarte mare atentie declaratiile presedintelui si, cu toate ca a subliniat foarte clar ca nu se poate vorbi de coruptie la nivelul Guvernului, in opinia mea si a multora dintre colegii mei, aceste declaratii ale presedintelui au fost interpretate, lasand sa planeze banuiala ca la nivelul Executivului ar exista acte de coruptie", a declarat ieri premiereul raspunzand astfel sefului statului, Traian Basescu. El a mai anuntat ca va cere in CSAT declasificarea documentelor la care a facut referire presedintele atunci cand a spus ca asupra unor membri din Executiv planeaza suspiciunea ca ar fi influentati de grupuri de interese.

Premierul a calificat discutiile actuale despre presupuse acte de coruptie la nivelul Cabinetului drept "ceva destul de difuz, destul de vag", dar a declarat ca nu poate ramane impasibil in fata unor asemenea controverse.

El a mai adaugat ca, in situatia in care problema nu va fi transata clar in CSAT, presa va putea face in continuare speculatii pe aceasta tema. Pe de alta parte premierul a recunoscut faptul ca sistemul de sanatate functioneaza defectuos si a pus problemele aparute pe seama modalitatii de finantare.

Tariceanu s-a delimitat insa de acuzatiile privind numirea clientelara a sefilor de vami, spunand ca nu este la curent cu modalitatea in care s-au facut aceste numiri. Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a intalnit ieri cu liderul PD Emil Boc la Cluj pentru a discuta problemele de natura politica ce apar intre principalele formatiuni aflate la guvernare. Asadar, potrivit unor surse din interiorul celor doua partide cei doi urmau sa discute despre o eventuala modificare a Executivului prin intermediul unei remanieri sau restructurari dar si despre neintelegerile care apar in teritoriu intre cele doua partide.

Potrivit unor surse democrate unul dintre ministerele care ar putea fi vizat de restructurare ar putea fi cel al Integrarii. Intrucat exista voci care sustin ca obiectul acestei institutii a disparut, a existat propunerea ca aceasta institutie sa devina un departament in cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Cat priveste remanierea, liberalii si democratii nu au reusit sa ajunga la un consens pentru a fixa o data. Asadar deocamdata surse democrate spun ca poate in luna septembrie se va rezolva si aceasta problema, asta dupa ce termenul pentru modificarea executivului s-a modificat de la o luna la alta.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.