Desi in timpul guvernarii PSD Sorin Oprescu s-a remarcat prin discursurile sale acide impotriva "ciocoilor" si "arogantilor" din partid ieri, in cadrul unei conferinte de presa, senatorul l-a criticat pe presedintele Mircea Geoana, pe care l-a acuzat ca a adus prejudicii de imagine formatiunii declarand public zilele trecute ca PSD nu este pregatit sa guverneze din nou din cauza "coruptilor care atarna ca un bolovan de partid".

Oprescu a aratat ca Geoana s-a situat astfel de partea adversarilor partidului, cei care acrediteaza ideea generala "ca PSD e un partid de corupti". Senatorul, care este vicepresedintele PSD Bucuresti, in filiala lui Dan Ioan Popescu, proaspat implicat oficial de PNA in dosarul "Electrica Banat", a lasat sa se inteleaga ca strategia cea mai buna pentru PSD este sa bage gunoiul sub pres, nu sa rascoleasca un subiect atat de intens dezbatut cum este cel legat de coruptia din partid.

"Se vorbeste de ani si ani despre coruptia din PSD. Dar niciodata nu au fost dovedite acuzatiile de coruptie, anchetele s-au terminat cu neinceperea urmaririi sau cu achitari", a spus Sorin Oprescu. Faptul ca Mircea Geoana a scos la lumina acest subiect, declarand inceperea unei campanii de "curatenie", "a facut rau partidului", a argumentat senatorul. "Noi nu suntem un partid de derbedei, de hoti, de golani care fura de dimineata pana seara! Or fi fost, dara acuma nu mai sunt", a afirmat Oprescu, spre hazul general al ziaristilor prezenti la conferinta de presa.

Vicepresedintele PSD Bucuresti a cerut partidului si presei "sa depaseasca acest moment si sa nu mai discute despre subiectul legat de colegi ai nostri corupti". "Nu e bine sa generalizam. De cand sunt in partid am auzit la promisiuni din astea, texte din astea ca vom scapa de corupti de m-am saturat!", a mai spus Oprescu, care a adaugat ca Mircea Geoana greseste fundamental facand "penitenta" pentru greselile PSD: "Iti pui cenusa in cap, dar pana la un punct!".

Acelasi Oprescu i-a luat apararea sefului sau, Dan Ioan Popescu, in contextul discutiei despre coruptii din PSD, spunand ca nominalizarea sa de catre PNA in dosarul Electrica-Banat este "o vanatoare de vrajitoare" si "o razbunare". "Ce i se intampla acum lui Dan Ioan Popescu nu mi se pare iesit din comun. Asta se intampla in cicluri. Cum vine o noua putere, cum apar chestiuni din astea, vanatori de vrajitoare", spune Oprescu, anuntand totodata ca DIP s-a intors in tara din vacanta, ca urmare a problemelor aparute cu Justitia si ca "va aduce contraargumente la acuzatiile formulate".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.