Nicolae Vacaroiu, actual presedinte al Senatului, direct vizat de propunerile coalitiei, a amenintat ieri cu refacerea aliantei dintre PSD si oamenii lui Dan Voiculescu. Pentru Vacaroiu, faptul ca liderii PC au semnat alaturi de PD, PNL si UDMR un protocol prin care s-a decis ferm inlocuirea celor doi presedinti ai Camerelor nu valoreaza nici cat o ceapa degerata.

Vacaroiu stie una si buna: e important ca ambele posturi de conducere ale Parlamentului sa ramana la PSD, iar argumentul sau este acelasi cu cel prezentat de Adrian Nastase: "PSD este forta politica numarul unu in stat si a ramas forta politica numarul unu, ca partid de sine statator". Nea Nicu face insa abstractie de un amanunt esential. O fi acum PSD "forta politica nr. 1", dar a opozitiei! "In stat" a ramas numai datorita unor aranjamente locale, care au permis pesedistilor sa-si pastreze functiile de conducere in Consiliile Judetene.

De aceea s-a si convenit in cadrul coalitiei de guvernare modificarea Legii administratiei publice locale, pentru ca pesedistii sa poata fi inlaturati si sa fie astfel eliminata principala piedica in calea masurilor luate de prefecti. "Partenerii nostri de coalitie (PUR - n.n.) au gasit o alta formula si au trecut de partea cealalta (pentru a accede in Legislativ - n.n.). Dar poimaine se poate rasturna si se intoarce invers! In politica este posibil orice", ameninta deschis Vacaroiu cu folosirea din nou a marionetei PUR/PC.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.