Seful PNA Timisoara, procurorul Vasile Vlad Speriusi, a sesizat ieri Parchetul General in legatura cu posibila implicare a fostului ministru al Economiei Dan Ioan Popescu in dosarul Electrica.

Procurorul Vasile Vlad Speriusi a confirmat ca in dosar exista o declaratie care il vizeaza pe DIP si ca a trimis dosarul la Parchetul General pentru ca este singura institutie abilitata sa il verifice pe actualul senator PSD. Declaratia la care face referire seful PNA Timisoara apartine Mihaelei Caraba, asistent manager la una dintre firmele lui Vasile Croitoru, considerat dirijorul afacerii Electrica.

Profit pentru PSD

Conform avocatului unuia dintre inculpati, Mihaela Caraba sustine ca fostul ministru si partidul din care acesta face parte primeau o parte din profit. "Aceasta declaratie exista. A fost inaintata impreuna cu o sesizare Parchetului, care are competenta sa faca verificari in cazul unui senator. Astazi (ieri - n.r.) am trimis sesizarea la Bucuresti si dosarul in instanta. El este public si puteti sa il consultati la Tribunalul Timis. Puteti sa cititi si declaratia in care se face referire la fostul ministru", a declarat ieri procurorul Speriusi.

Dosarul, interzis jurnalistilor

Presedintele Tribunalului Timis, Mihaela Mihalca, a refuzat sa permita accesul presei la dosar. "Nu am ce sa fac. Este decizia doamnei presedinte", a declarat Lavinia Biris, functionar in cadrul tribunalului. Presedintele tribunalului, care a refuzat orice discutie cu presa, este chiar magistratul care va judeca dosarul Electrica. Unul dintre avocatii apararii a declarat ca va cere stramutarea procesului.In dosarul Electrica au fost trimise in judecata 44 de persoane, acuzate ca au prejudiciat compania cu peste 200 de miliarde de lei vechi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.