Daca joi la Deva presedintele PSD, Mircea Geoana, marturisea, potrivit unei stiri Mediafax, ca partidul sau nu este inca pregatit de guvernare deoarece mai intai trebuie sa scape “de elementele corupte” care “atarna ca un bolovan”, ieri, la Cluj-Napoca, a dat inapoi.

La o intrebare clara, care-l invita sa fie mai specific, sa incerce sa fixeze niste termene si sa furnizeze exemple (cazuri in lucru, la comisia interna de profil), Mircea Geoana si-a luat avant pentru raspuns in timp ce a vorbit doua minute despre actuala Putere. Domnia sa a spus ca actuala coalitie trebuie sa se concentreze pe integrarea europeana, pentru ca alfel, daca aderarea se amana, "va fi un alt context politic si vom discuta, si chiar problema anticipatelor poate sa reapara, intr-un moment de criza politica majora".

A trecut apoi la subiect. "Din punctul de vedere al partidului nostru, nu suntem in procedeul de a face o vanatoare de vrajitoare in interior, am constatat si trebuie sa gasim solutii rationale, ca una dintre problemele de perceptie pe care partidul le-a acumulat - probabil ca asa este cand esti la guvernare - a fost si aceasta perceptie de coruptie.

De aceea, din punct de vedere practic si comunicational, vrem sa aratam ca avem si generatii mai tinere care vin din spate si vrem sa le oferin sansa sa fie cunoscute de catre presa", a raspuns Mircea Geoana. Intrebat daca generatiile "cu perceptia" trebuie sa faca un pas inapoi, presedintele PSD a dat un raspuns asemanator celui din "Pe aripile vantului": "Toate momentele vor veni la momentul potrivit, intr-o logica corecta".

L-am intrebat si pe Vasile Dancu daca aparitiile dese ale lui Adrian Nastase la televizor nu dauneaza cumva imaginii partidului, avand in vedere ca s-a spus, in timpul guvernarii PSD, ca fostul premier tolereaza la umbra sa persoane despre care exista "perceptia" de coruptie. "Aparitiile lui Adrian Nastase nu dauneaza partidului, pentru ca nu iese sa spuna lucruri neinteresante si din ultimele monitorizari reiese ca nu a iesit foarte mult la televiziune. Adrian Nastase se afla printre primii patru lideri cu cea mai mare popularitate si aduce un castig partidului", considera Dancu.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.