In sfarsit, senatorii se muta. Daca lucrurile merg conform graficului dinainte stabilit, preconizata sesiune extraordinara de pe 29 august se va desfasura cu siguranta in noua locatie de la Palatul Parlamentului. Intreaga operatiune costa aproximativ 78 de miliarde de lei. Dar nu chiar totul a mers asa cum s-a stabilit de la inceput. Desi toata lumea stia ca mutarea se va realiza cu ajutorul jandarmilor, pana la urma, de operatiune se ocupa o firma romano-olandeza specializata in asa ceva.

Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, a recunoscut ca toate diligentele pe care le-a depus pe langa ministrul Vasile Blaga s-au soldat cu un esec. In consecinta, Senatul a bagat mana in buget si a scos in jur de 32 de mii de euro doar pentru a acoperi costul transportului. "Nu mai aveam cum sa asteptam.

A trebuit sa facem repede o selectie de oferte si am ales firma cea mai convenabila. De fapt, a fost singura care ne-a cerut sub 40 de mii de euro. Ministerul Apararii si Ministerul Internelor nu ne-au putut ajuta, desi i-am fi platit", ne-a spus Vasiliu. Cladirea unde a functionat Senatul va reveni Ministerului de Interne, care isi va recapata sediul ce-i apartine de drept.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.