Demisia Monei Musca de la carma Ministerului Culturii s-a produs numai la televizor, in orele de maxima audienta, si pe hartie. Nu si in fapt. Ea continua sa-si poarte poseta la serviciu, ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. In acest rastimp, numit de Tariceanu ministru la Cultura in locul doamnei Musca, Adrian Iorgulescu este tinut cu masina pe la poarta Guvernului pentru ca, asa cum declara chiar el, "nu are ecuson de acces". Situatia poate parea comica daca o sumedenie de angajati ai Ministerului Culturii nu ar astepta inscaunarea lui Adrian Iorgulescu ca pe un cires copt.

Mona Musca a participat si ieri, bine mersi, la sedinta de guvern, ca interimar, nefiind inca "taiata de la portie", cum spunea chiar primul-ministru in urma cu doua saptamani. Dar ce mai lipseste ca nou numitul ministru sa ia in maini fraiele ministerului? Ne spune chiar Adrian Iorgulescu: "Am sa devin ministru cu drepturi depline numai dupa ce presedintele Basescu va semna numirea mea. Iar aceasta se va intampla dupa ce se va intoarce din concediu".

Nu este exclus ca aceasta intarziere de preluare a prerogativelor corespunzatoare fotoliului de sef al Culturii sa faca parte din razboiul nervilor izbucnit intre Palatele Victoria si Cotroceni. Luni, Traian Basescu a dat liber ospatarilor de la "Ciresica" pentru cateva ore si a venit in fuga la Bucuresti, avand de semnat niste acte. E greu de crezut ca, daca ar fi vrut cu adevarat, nu-si gasea cinci minute pentru a-si pune semnatura pe numirea lui Iorgulescu.

Probabil ca printre distractiile pe care si le ofera Traian Basescu in acest concediu face parte si gandul ca Tariceanu continua sa stea la masa cu demisionara Mona Musca, dupa ce aceasta l-a balacarit zile-n sir, in timp ce ministrul ales de el, Adrian Iorgulescu, se cearta cu soldatii de la poarta Guvernului.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.