Partidul Initiativa Nationala condus de Cozmin Gusa a cerut, ieri, presedintelui Traian Basescu sa faca publice lista numelor si functiilor persoanelor care reprezinta "grupari mafiote" si care exercita presiuni asupra guvernului, in caz contrar PIN urmand sa-l cheme in judecata. Conform unui comunicat de presa al formatiunii politice, la baza acestei solicitari stau prevederile Legii privind liberul acces la informatiile de interes public.

PIN a mai solicitat dezvaluirea informatiilor cu privire la societatile comerciale care actioneaza in domeniile sanatatii, energiei si petrolului, fiind "favorizate de guvern in mod ilicit" si demascarea persoanelor suspectate de fapte de coruptie din guvern. In comunicat se mai arata ca presedintele are obligatia sa transmita informatiile in termen de 10 zile.

"In cazul in care Traian Basescu refuza comunicarea informatiilor, care intereseaza intreaga opinie publica interna si internationala, PIN il va chema in judecata pentru a fi obligat de catre instanta sa dea publicitatii informatiile obtinute in exercitarea mandatuluii", precizeaza documentul, care subliniaza ca ascunderea respectivelor informatii impiedica organele statului sa cerceteze eventuale fapte grave de coruptie, presedintele devenind "complice la infractiuni".

PIN aminteste ca, intr-o situatie similara, l-a chemat in judecata pe Traian Basescu, primul termen in acest proces fiind 10 octombrie 2005. In acel caz, partidul lui Gusa vizeaza informatiile despre care presedintele a afirmat ca le detine cu privire la procurori corupti din PNA, care i-au avertizat pe inculpati sa nu vina la Parchet pentru a nu fi arestati. Basescu a refuzat sa comunice numele procurorilor corupti, devenind "complice cu acestia", iar, din acest motiv, el a fost dat in judecata de PIN, pentru a fi obligat de instanta sa comunice respectivele informatii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.