Imediat dupa sedinta CNC al Aliantei D.A. de ieri, liderul PD Emil Boc i-a avertizat voalat pe Dan Voiculescu si conservatorii lui ca daca nu respecta protocolul Coalitiei si calendarul politic stabilit pentru perioada imediat urmatoare ar putea fi exclusi de la guvernare. "Calendarul politic este foarte clar. Cine il respecta, merge mai departe, cine nu, evident ca trebuie sa-si asume un alt rol si o alta pozitie", a declarat Boc.

Cu alte cuvinte, daca Voiculescu nu va sustine schimbarea lui Vacaroiu si a lui Nastase de la sefia Camerelor Parlamentului, modificarea regulamentelor celor doua Camere, precum si modificarea legii administratiei publice locale, va trebui sa-si faca bagajul si sa plece. Insa diplomat, Boc a declarat ca PD nu va cere nici unui partener sa iasa de la guvernare, dar a precizat ca "cine nu respecta protocolul si calendarul practic se autoexclude".

El a tinut sa precizeze ca atitudinea pe care o vor avea conservatorii in viitor reprezinta un adevarat "test de fidelitate fata de Alianta, deoarece ei nu pot fi si la putere, si in opozitie". Boc a adaugat ca atat Nicolae Vacaroiu, cat si Adrian Nastase vor fi schimbati in cursul lunii septembrie, dupa o sesiune parlamentara extraordinara in cadrul careia regulamentele Camerelor vor fi modificate.

Desi conflictul dintre premierul Tariceanu si presedintele Basescu a ajuns la cote destul de inalte, dupa sedinta CNC, atat Boc, cat si Tariceanu au negat vehement ca s-ar fi discutat un astfel de subiect. "Nu am discutat acest subiect, nu a fost pe ordinea de zi", a incercat Boc sa-i convinga pe ziaristi. In urma cu doar doua zile Tariceanu anunta ca ii va solicita presedintelui o intrevedere pentru a clarifica acuzatiile facute de acesta.

Ieri insa primul ministru sustinea ca nu s-a discutat aceasta problema in CNC-ul Aliantei, dar ca o va face in CNC-ul Coalitiei (sedinta desfasurata aseara): "O sa discutam acest subiect si o sa anuntam dupa sedinta Coalitiei". Si colegul de Alianta Emil Boc a considerat ca pana la o discutie premier-presedinte este nevoie mai intai de o discutie la nivelul conducerii Coalitiei. "Vom vedea dupa discutia din cadrul Coalitiei daca se impune o astfel de discutie", a spus Boc.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.