Urmasul lui Traian Basescu la sefia PD, Emil Boc, a luat, ieri, partea sefului statului si a spus ca acesta nu face altceva decat sa transforme vorbele in fapte si sa fie consecvent cu afirmatiile din campania electorala. "Alianta PNL-PD, daca nu doreste sa aiba soarta PSD la guvernare, trebuie sa intervina politic si sa curme din fasa orice tentatie de drenare a banului public, pentru a demonstra ca lucreaza in interes general si nu in interes privat sau de grup", a adaugat Boc.

El a apreciat ca, practic, seful statului doreste "un alt mod de a face politica, total diferit de politica practicata la nivel prezidential si guvernamental in ultimii 15 ani", spunand lucrurilor "pe nume", pentru "a preveni acte de coruptie sau scurgeri ale banului public spre buzunare private".

Presedintele PD a mai spus ca se impune discutarea oportunitatii unei legi a lobby-ului, adica "a grupurilor de interese, pentru ca regimul acestora sa fie transparent, dupa modelul existent in SUA". Boc considera ca printr-o astfel de lege s-ar asigura transparenta activitatii grupurilor de interese, s-ar aduce bani la buget prin taxele si impozitele platite de cei care practica activitatea de lobby si ar fi mult mai usor de verificat daca exista o legatura sau nu intre grupurile de interese si decizia politica.

Marko Bela vrea ca rufele sa fie spalate in familie

Seful UDMR pune accent nu pe discutia intre premier si presedinte, ci pe faptul ca aceasta nu trebuia facuta publica. Ministrul de stat Marko Bela a declarat, ieri, ca "disputele" si banuielile presedintelui Basescu in ceea ce priveste activitatea premierului Tariceanu ar trebui rezolvate in interiorul Coalitiei, nu in mod public.

"Daca presedintele are retineri fata de activitatea primului-ministru sau a Guvernului, ar trebui sa incerce sa discute nu prin declaratii de presa, ci in mod direct, cu premierul sau cu unul dintre membrii Cabinetului", a aratat Marko Bela.

Copos doar se disculpa

Conservatorul George Copos nu a comentat schimbul de replici intre Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, insa a tinut sa precizeze ca nu la el s-a referit seful statului atunci cand a vorbit de privatizari "pe sub mana". Ministrul de stat a declarat, ieri, ca atunci cand s-a discutat in Guvern ordonanta privind Petrom, a fost "pentru a se respecta legea", adica cele 8% din actiuni sa ajunga la salariati, nu la o persoana fizica sau juridica, "asa cum a fost o propunere".

PRM: Conflict intre interese economice

Conflictul intre presedintele Basescu si premierul Tariceanu nu este unul intre institutiile statului ci intre interesele economice ale celor doi, a declarat, ieri, vicepresedintele PRM Lucian Bolcas. "Traian Basescu, care se defineste tot mai mult ca fiind presedintele PD, nu si presedintele Romaniei, nu poate sa supravietuiasca politic fara sa provoace scandaluri pe care tot el, ca un erou, sa le rezolve", a afirmat Bolcas.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.