Traian Basescu s-a referit in interviul sau de ieri si la Ion Iliescu in relatia cu PSD dar si la proiectul lui Petre Roman. Presedintele a dat asigurari ca nu va cadea "in capcana in care a cazut Ion Iliescu". "Iliescu, timp de trei ani si jumatate, desi stia ca-i putred PSD de coruptie, ca guvernul era un agent al unor interese si mai putin Guvernul Romaniei, din punct de vedere comportamental, a tacut malc. De ce? Pentru ca il considera partidul dansului", a declarat Basescu.

Potrivit presedintelui, Iliescu "degeaba a constatat in ultimele luni ca guvernul e arogant, ca guvernul e corupt, ca ministrul de Externe e prostanac, era prea tarziu, erau prostanacii si coruptii dansului si ii asimilase printr-o tacere de patru ani impotriva intereselor celor 22 de milioane de romani". Iar Basescu promite solemn: "Eu nu voi face acest lucru pentru nimic in lume".

Referitor la incercarea lui Petre Roman, Basescu o considera "o zbatere a domnului Roman sa gaseasca un culoar pe care sa se relanseze". Dar presedintele tarii nu vede nimic rau in aceasta incercare "cu atat mai mult cu cat PSD-ul care se revendica a fi social-democrat este departe de a fi in mod real un partid social-democrat". Asadar presedintele il incurajeaza pe Roman, probabil in intentia de a slabi PSD: "daca ar reusi, poate ca ar fi bine".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.