Aseara, intr-o conferinta de presa fulger, Tariceanu a incercat sa nege ca luarea sa de pozitie este generata de acuzele presedintelui. "De la bun inceput vreau sa precizez ca nu este vorba de o replica sau de un presupus razboi al declaratiilor intre mine si presedintele tarii.

Dar, ca prim-ministru, este de datoria mea sa informez corect cetatenii, fie ca vorbim de alegatorii Aliantei D.A., fie de ceilalti in legatura cu ceea ce a facut sau face Guvernul Romaniei. Un climat de suspiciune care ar putea sa planeze asupra activitatii Executivului este ultimul lucru de care ar avea nevoie romanii in acest moment", a spus Tariceanu. In ciuda celor afirmate mai sus, primul-ministru nu a facut decat sa raspunda punctual acuzatiilor aduse de presedintele Basescu la adresa sa si a cabinetului pe care-l conduce.

Tariceanu a tinut sa sublinieze faptul ca Traian Basescu recunoaste ca nu exista coruptie la nivelul Guvernului, ci doar se teme de existenta unor grupuri de interese, care risca sa influenteze membrii cabinetului. "Grupuri de interese economice exista si nu este un secret pentru nimeni", a spus premierul. "Ne pregatim de privatizarea BCR si CEC si m-am intalnit cu reprezentantii celor mai importante banci din Italia, Germania, Franta, Belgia si ei au vrut sa-si promoveze interesele. Dar asa se intampla oriunde in lume".

Cu toate aceste presiuni, premierul a spus ca in privatizarea celor doua banci nu se va tine cont decat de oferta cea mai avantajoasa si de importanta strategica a investitorului. In ceea ce priveste vanzarea a 8% din actiunile PETROM, Tariceanu a spus ca doreste ca acestea sa ajunga in mod real la salariati si nu la o anumita persoana. Din aceasta cauza, ordonanta respectiva nu a fost aprobata pana acum in sedinta de guvern. In privinta demisiei sale, primul-ministru a reafirmat faptul ca a fost o hotarare personala la luarea careia a cantarit foarte mult faptul ca tara trecea printr-o situatie critica din cauza inundatiilor.

"Decizia de a renunta la anticipate am luat-o in cadrul Consiliului de conducere al Aliantei, care s-a declarat solidar cu primul-ministru", a spus Tariceanu. "Dupa ce in prealabil m-am consultat cu colegii din PNL. Faptul ca problema inundatiilor a disparut din atentia opiniei publice nu inseamna ca s-a rezolvat", crede premierul. Tariceanu si-a incheiat conferinta de presa spunand ca este de acord cu Basescu in privinta existentei unui parteneriat intre Guvern si Presedintie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.