Presedintele Traian Basescu isi intrerupe astazi vacanta si se intoarce la Cotroceni pentru a semna decretele de revocare din functie a celor trei sefi de sectie de la PNA, Alexandru Chiciu, Vasile Draghici si Ion Panaitescu, precum si a procurorilor din fruntea DIICOT, Gheorghe Muscalu si Gratiana Isac. "Am de semnat niste decrete si nu vreau sa le semnez in vacanta, sunt legate de PNA si de Parchetul General", a declarat sambata seful statului, aflat la Neptun.

Potrivit procedurilor, inlocuitorii lui Ioan Amarie, Gheorghe Suhan si Horia Miclescu (care s-au cerut pensionati inainte de a fi revocati), la conducerea PNA, precum si ceilalti cinci procurori revocati de CSM la propunerea ministrului Justitiei vor fi numiti de seful statului la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul CSM. Iar cele mai mari sanse pentru sefia PNA se pare ca le are in continuare procurorul clujean Daniel Morar.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.