Ministrul de stat Gheorghe Seculici (PD), aflat pe lista ministrilor care ar putea fi remaniati, a declarat, ieri, la BBC, ca nu si-a putut indeplini mandatul din cauza faptului ca premierul Tariceanu l-a tinut pe linie moarta. "Nici la aceasta ora nu am un ordin al premierului prin care sa mi se transmita clar si concret atributiile pe care le am in relatia cu ceilalti ministri", a declarat Seculici. El a aratat ca, urmare a acestei situatii, au existat proiecte elaborate de el si, in momentul in care a dorit sa le promoveze in sedinta de guvern, a aflat "cu stupoare" ca si alti ministri lucrau la initiative asemanatoare.

Gheorghe Seculici a aratat ca un astfel de proiect a fost cel referitor la imbunatatirea managementului fondurilor europene, un document asemanator fiind pregatit si de ministrul delegat Cristian David. Intrebat de BBC care a fost relatia cu premierul Tariceanu, Seculici a afirmat: "Nu am avut o relatie". In pragul remanierii, vicepremierul PD a amenintat public ca va cere o pozitie a PD in Consiliul National de Coordonare al Aliantei D.A., in legatura cu rolul sau in Guvern.

"O sa trec de etapa in care am informat Biroul Permanent sau de cea in care l-am informat pe premier de trei ori. Voi ridica aceasta problema si voi solicita un punct de vedere si o pozitie a PD in consiliul de coordonare al Aliantei D.A., in care sa se ia o decizie foarte clara vizavi de aceasta pozitie, pentru ca aici nu este vorba atat de imaginea lui Seculici, cat de cea a Aliantei. Deci aici va avea o imagine proasta inclusiv Tariceanu si Alianta, dar si coalitia in ansamblu", a declarat Gheorghe Seculici.

Vicepremierul Seculici a prezentat Colegiului Director al PD, la sfarsitul saptamanii trecute, un raport de activitate in care arata ca proiectul de decizie privind atributiile sale a fost elaborat, dar nu a fost semnat de primul-ministru. El a precizat, in acest raport, ca aparatul sau de lucru este format din 18 angajati, in conditiile in care trebuie coordonata activitatea a sapte ministere si a doi ministri delegati. Relatia lui Seculici cu Tariceanu a fost discutata si in alte sedinte ale conducerii PD, cand acesta s-a plans ca, in absenta premierului, nu el este cel nominalizat sa conduca sedintele de guvern.

Calin Popescu Tariceanu ii deleaga aceasta sarcina ministrului de stat insarcinat cu coordonarea activitatilor culturale, respectiv presedintelui UDMR, Marko Bela. Mai multi lideri ai PD au apreciat ca cel care ar trebui sa rezolve aceasta problema este presedintele partidului, Emil Boc, care ar trebui sa se impuna in relatia cu liderul liberalilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.